Πέθανε ο Alain Delon: Ο ωραίος & μεγαλύτερος star του γαλλικού σινεμά – Οι θυελλώδεις έρωτες & οι γάμοι – Το σκληρό τέλος με Αλτσχάιμερ & τα παιδιά του να ερίζουν για την περιουσία του (φωτό & βίντεο)

Όλες οι γυναίκες έλιωναν για τον εμβληματικό ζεν πρεμιέ.

Ο μεγαλύτερος γόης του παγκόσμιου κινηματογράφου «έφυγε» από την ζωή χθες το βράδυ.

Ο λόγος για τον Αλέν Ντελόν  που πέθανε στην ηλικία των 88.

Την είδηση την έκαναν γνωστή τα παιδιά του.

«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούκα, ο Άντονι και (ο σκύλος του) Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους», έγραφε το δελτίο τύπου της οικογένειας.

Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ άφηνει πίσω του τεράστιο έργο!

Ταινίες όπως το L'Eclisse (1962), το Leopard (1963), το  Le Samouraï (1967) και το  La Piscine (1969) άφησαν εποχή.

Ο κορυφαίος ηθοποιός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935, στο Sceaux, Hauts-de-Seine, στη Γαλλία. 

Είχε δύσκολη παιδική ηλικία αλλά τον διέκρινε το επαναστατικό του πνεύμα. Όταν οι γονείς του χώρισαν, πήγε να ζήσει σε ανάδοχη οικογένεια. Μετά τον θάνατο των ανάδοχων γονιών του, ο πατέρας και η μητέρα του Ντελόν ανέλαβαν την από κοινού επιμέλειά του, αλλά χωρίς θετική εξέλιξη.

Φοίτησε σε καθολικό οικοτροφείο, το πρώτο από τα πολλά σχολεία από τα οποία αποβλήθηκε λόγω απείθαρχης συμπεριφοράς. 

Ο Ντελόν άφησε το σχολείο στα 14 του και εργάστηκε για λίγο στο κρεοπωλείο του πατριού του. Κατατάχθηκε στο Γαλλικό Ναυτικό τρία χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, και κατά τη διάρκεια του 1953-1954 υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας.

Το 1956, μετά τη ναυτική του θητεία, ο Ντελόν επέστρεψε στη Γαλλία.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αχθοφόρος, γραμματέας και βοηθός πωλήσεων. 

Έκανε όλες τις δουλειές.

Όλα άλλαξαν όμως όταν έγινε φίλος με την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ, και πήγε μαζί της σε ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ των Καννών, απ' όπου θα ξεκινούσε η κινηματογραφική του καριέρα.

Στις Κάννες, ο Ντελόν εθεάθη από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. 

Μετά από μια οντισιόν, ο Σέλζνικ του πρόσφερε συμβόλαιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μάθει αγγλικά. 

Ο Ντελόν επέστρεψε στο Παρίσι για να μάθει την γλώσσα, αλλά εκεί γνώρισε τον Γάλλο σκηνοθέτη Υβ Αλεγκρέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι έπρεπε να μείνει στη Γαλλία για να ξεκινήσει την καριέρα του. Ο Σέλζνικ επέτρεψε στον Ντελόν να ακυρώσει το συμβόλαιό του και ο Αλεγκρέ του έδωσε τον πρώτο κινηματογραφικό του ρόλο στην ταινία Send a Woman When the Devil Fails

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα!

Έπαιξε σε πάνω απο 80 ταινίες ,συνεργαζόμενος με γίγαντες του κινηματογράφου ,όπως μεταξύ άλλων ο Βισκοντι,ο Μελβιλ, ο Αντονιονι, ο Μπελμοντο, ο Γκαμπεν, ο Λανγκαστερ. Η Μπριζιτ Μπαρντο είπε γι’αυτον ότι “ειναι ενα υπέροχο θηρίο ,ένα απο αυτά που βρίσκονται υπο εξαφάνιση.

Με την Μπριζίτ Μπαρντό

Ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του

Όσον αφορά το σινεμά, η μεγάλη του επιτυχία ήρθε με την ταινία Plein Soleil (Γυμνοί στον Ήλιο), μια διασκευή του μυθιστορήματος της Patricia Highsmith. Σε αυτή την ταινία, ο Ντελόν υποδύθηκε τον πανούργο και αδίστακτο Tom Ripley - ρόλο που τον καθιέρωσε ως σταρ της μεγάλης οθόνης.

Οι μεγάλοι έρωτες

Από την Ρομυ Σναιντερ ,την Ναταλι Ντελον, την Μιρειγ Νταρκ, την Ανν Παπιγιω, την Μαριαν Φεηθφουλ, την Νταλιντα, την Τζεην Φοντα η ακόμη την τελευταία του σχέση που οδήγησε σε γάμο ,την Ολλανδέζα μοντέλο Ροζαλι Φαν Μπριμεν, όλες αυτές οι γνωστές γυναίκες αλλά κι οι άλλες οι άγνωστες πιτσιρίκες του δρόμου,γραμματείς,πωλήτριες ,όλες αυτές τον λάτρεψαν κι ήταν μονίμως ζαλισμένες μαζί του μέχρι τρέλας.

Με την αρραβωνιαστικιά του Ρόμυ Σνάϊντερ έζησε έναν επίσης μεγάλο έρωτα 

Με τον μεγάλο έρωτα της ζωής του την Mireille Darc 

Ο πρώτος και μοναδικός γάμος του, ήταν με την ηθοποιό Ναταλί Ντελόν, με την οποία απέκτησε και έναν γιο, τον Αντονί Ντελόν.

Ο γάμος τους κράτησε 5 χρόνια και έληξε άδοξα.

Μόνιμα προσπαθούσε να ξορκίσει την πληγή των παιδικών του χρόνων με την φυγή στις κάμερες και την δημιουργική δράση. 

Ώσπου η πληγή τον οδήγησε να κάποια στιγμή στην ωριμότητά του,στα 60 του , να φτιάξει την ωραία οικογένεια που ήθελε να’χει και δεν είχε.

Με το μανεκέν από την Ολλανδία την Veronique που παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά 

Έτσι στα παντρεύτηκε την Ροζαλι ενα νεαρό μοντέλο απο την Ολλανδία. Έκαναν δύο παιδιά ένα αγόρι κι ενα κορίτσι. Όμως 18 χρόνια μετά τον εγκατέλειψε. Ο γιος του γνωστο μοντέλο που του μοιάζει πέφτει στα ναρκωτικά .

Η σχέση του με τους γιους του κυρίως ήταν ταραχώδης, ίσως επειδή ο πατέρας του τον εγκατέλειψε να το έβγαζε αυτό και σε αυτούς. Μια τον αγαπούσαν, μια τον μισούσαν.

Μπορεί σαν σύζυγος και πατέρας να μην ήταν τόσο καλός, όμως σίγουρα διέπρεψε σε δυο πράγματα… Στην υποκριτική, τον κινηματογράφο δηλαδή και τις γυναίκες!

Η τελευταία φωτογραφία του

Με αφορμή τα Χριστούγεννα του 2023, ο Αλέν Φαμπιάν Ντελόν δημοσίευσε από το προφίλ του οικογενειακές φωτογραφίες, δείχνοντας πώς ήταν σήμερα ο διάσημος πατέρας του. 

alendelon

Ο 30χρονος γιος του μεγάλου κινηματογραφικού γόη, πόζαρε από το χριστουγεννιάτικο δείπνο, με τον Αλέν Ντελόν, τον αδελφό του, Άντονι Ντελόν και τις δύο ανιψιές του, κόρες του Άντονι Ντελον, την 28χρονη Λου και την 23χρονη Λιβ.

Διαβάστε ακόμα: 1960-Alain Delon & Jane Fonda: Kαλλονοί και οι 2 στα νιάτα τους - Η vintage φωτό με τους αστέρες μίας άλλης εποχής

Διαβάστε ακόμα: Σπάνια Vintage φωτογραφία με τον καλλονό Alain Delon, νεαρό πατέρα: Στα πόδια του ο Αnthony – Η τρυφεράδα στα νιάτα

Διαβάστε ακόμα: Αλέν Ντελόν: 72 όπλα και χιλιάδες φυσίγγια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην έπαυλή του - Ποιος κατέδωσε τον μεγαλύτερο σταρ του σινεμά (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Η «κατάρα» του Αλέν Ντελόν: Με άνοια πλέον, πέρασε Χριστούγεννα με τους γιους του, με την κόρη Πρωτοχρονιά – Αλληλομηνύονται & όλοι μαζί κυνηγούν την δήθεν μνηστή του

Διαβάστε ακόμα: Φανταστική vintage φωτό: Ευτυχισμένοι ο Αλέν Ντελόν & η γυναίκα του Ναταλί με τον γιο της παιδάκι - Ο χρόνος τα άλλαξε όλα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ