Ναυάγιο στη Σικελία: Έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες στο σούπερ γιοτ - Θεωρούνται όλοι νεκροί (βίντεο)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίζονται οι έρευνες στις οποίες πλέον έχουν επιστρατευτεί εκτός από τους δύτες και drones που επιχειρούν να φτάσουν στην καμπίνα του σούπερ γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία.

Πλέον οι προσπάθειες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι σοροί καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες. Τα drones μπορούν να επιχειρήσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ίδιους τους διασώστες.

Το πιθανότερο σενάριο είναι τα έξι άτομα που θεωρούνται ακόμα τυπικά αγνοούμενα να κοιμόντουσαν μέσα στο πλοίο όταν αυτό χτυπήθηκε από μια νεροποντή που έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο.


Ο Δρ Φάμπιο Τζένκο, από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Παλέρμο, περιέθαλψε τους 15 επιζώντες όταν μεταφέρθηκαν στην ξηρά. Η λέξη που όλοι οι τραυματίες επαναλάμβαναν συνεχώς ήταν το σκοτάδι.

Μίλησαν για περίπου πέντε λεπτά, από τη στιγμή που το σκάφος ανασηκώθηκε, ανυψώθηκε από τα κύματα της θάλασσας, μέχρι να βυθιστεί.

Βρετανοί ερευνητές βρίσκονται στη Σικελία και εργάζονται για να αξιολογήσουν την καταστροφή και το κατά πόσον ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα επί του σκάφους για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως το κλείσιμο των καταπακτών.

Image

Οι αγνοούμενοι

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της Cambridge Neurodynamics και συνιδρυτής της εταιρείας Autonomy

Η κόρη του, Χάνα Λιντς, 18χρονη φοιτήτρια.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International.

Η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ

Ο Chris Morvillo, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance

Η σύζυγός του Neda Morvillo, σχεδιάστρια κοσμημάτων

Χθες ανασύρθηκε η σορός ενός άνδρα κοντά στο βυθισμένο γιοτ πιστεύεται ότι είναι του Recaldo Thomas,  σεφ του σκάφους.

Οι φίλοι του τον έχουν περιγράψει ως άτομο με «ένα χαμόγελο που φώτιζε το δωμάτιο».

Jonathan-Bloomer

Chris-Morvillo

Διαβάστε ακόμη: Ναυάγιο Σικελία: Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που το πολυτελές σκάφος βυθίζεται στη θάλασσα - "Εξαφανίστηκε" σε μόλις 1 λεπτό!

Διαβάστε ακόμη: Ναυάγιο Παλέρμο: Αγνοούνται ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς & ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ - Συγκλονίζουν οι περιγραφές των επιζώντων (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Ναυάγιο Σικελία: Συγκλονίζει η 35χρονη μητέρα που έσωσε το ενός έτους μωρό της - "Το κράτησα σφιχτά κοντά μου - Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη"

Διαβάστε ακόμη: Σικελία: Σε αναπηρικό καροτσάκι η επιζήσασα σύζυγος του αγνοούμενου μαικήνα μετά το ναυάγιο - "Το σκάφος ξαφνικά "έγειρε" - Γέμισε παντού γυαλιά"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ