Γιάννης Λουκάκος: Φανταστικά brownies με μπανάνα και caprice - Ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό !

Πολύ ιδιαίτερο!

Υλικά

  • 250  γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 200 γρ. αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη με μελάσα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 110 γρ. μπανάνα, σε μικρά καρέ
  • 110 γρ. μπανάνα, ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. πουράκια Caprice
  • 2 γρ. κακάο σε σκόνη
  • βούτυρο λιωμένο για το ταψί
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης. Με το σύρμα χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς.

  • Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και κατεβάζουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.

  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο φουντούκι, τις μπανάνες και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά στο μείγμα.

  • Αλείφουμε το ταψί με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με κακάο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό κακάο από το ταψί. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα brownies στο ταψί και τοποθετούμε σε σειρά και κολλητά τα 200γρ. πουράκια Caprice κατά μήκος.

  • Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα brownies από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C, μέχρι να βυθίζουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του brownies και αυτό να βγαίνει σχεδόν στεγνό, με ελάχιστη υγρασία,  για περίπου 30 λεπτά.

  • Αφαιρούμε το brownies από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και  ξεφορμάρουμε.

  • Στην πάνω επιφάνεια του brownies απλώνουμε ομοιόμορφα την πραλίνα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα πουράκια Caprice στοιχισμένα σε σειρά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ