Άκης Πετρετζίκης: Πρέτσελ με καραμέλες και σοκολάτα - Υπέροχο γλύκισμα με κουβερτούρα λευκή & γάλακτος !
Πολύ εύκολο και γευστικό!
Υλικά
-
170 γρ. κουβερτούρα λευκή
-
60 μίνι πρέτσελ
-
120 γρ. καραμέλες, βουτύρου, λιωμένες σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
-
ανθό αλατιού
-
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, για γαρνίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
-
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Η λευκή σοκολάτα είναι πιο ευαίσθητη στην θερμοκρασία οπότε θέλει προσοχή στο λιώσιμό της για να μην μας κόψει.
-
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκια ή στην επιφάνεια εργασίας μας (αν έχουμε τον χώρο), και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε κουταλιές δημιουργώντας σοκολατένιους κύκλους διαμέτρου 3 εκ.
-
Συνολικά κάνουμε 20 τέτοιους κύκλους.
-
Επάνω σε κάθε ένα από αυτούς και πριν στεγνώσουν προσθέτουμε από 3 πρέτσελ που να ακουμπάνε το ένα το άλλο και να επικαλύπτονται ελαφρά.
-
Πάνω τους μοιράζουμε την λιωμένη καραμέλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού το κάθε ένα.
-
Αφήνουμε να στερεοποιηθεί λίγο η καραμέλα με τη σοκολάτα και τα πρέτσελ.
-
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα και διακοσμούμε τις μπουκιές μας κάνοντας γραμμές με τη σκούρη σοκολάτα πάνω τους.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε ένα μπολ που να κλείνει καλά μέσα στο ψυγείο.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr