Κακοκαιρία: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για χαλάζι, καταιγίδες & κεραυνούς - Οι περιοχές που κινδυνεύουν & το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook

Έντονες αλλαγές στο σκηνικό του καιρού προβλέπει το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι αιτία αποτελεί η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής βορειοανατολίκής Ευρώπης θα κινηθούν προς την Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και αυξημένη συχνότητα κεραυνών - αστραπών.

Δείτε την ανάρτηση του εδώ:

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, οι περιοχές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι το δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, η Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και η Πελοπόννησος.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς από σήμερα μέχρι και το Σάββατο.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ:

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο και θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (29-08-24) μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ