Δάνης Κατρανίδης: Πέθανε ο εμβληματικός ηθοποιός – Ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η συνεργασία με την θρυλική Αλίκη Βουγιουκλάκη & οι 3 γάμοι (φωτό & βίντεο)

Ο Δάνης Κατρανίδης αφήνει πίσω του τεράστιο καλλιτεχνικό έργο.

Θρηνεί το θέατρο, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος μετά το θάνατο του εμβληματικού ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη.

Ο ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 75 ετών και άφησε πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη και καλλιτεχνικό έργο.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία οδήγησαν και στον θάνατό του.

Image

Λίγα λόγια για τον Δάνη Κατρανίδη

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου από το 1971 έως το 1978.

Το θέατρο ήταν πάντα στο κέντρο της ζωής του, και αυτή η αφοσίωση τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς και σεβαστούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Ξεχώρισε γιατί έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ είχε και αξιόλογη παρουσία στο θέατρο του ραδιοφώνου.

Image

Η καριέρα του απογειώθηκε τη θεατρική σεζόν 1978-1979, όταν πρωταγωνίστησε στη θρυλική παράσταση «Cabaret» της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπου ενσάρκωσε τον ρόλο του «Κομπέρ». 

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δράση, δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». 

Image

twitter

Να σημειωθεί ότι ήταν λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, με δεκάδες συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Διαβάστε ακόμα: Δάνης Κατρανίδης: «Έφυγε» από την ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 75 ετών – Πενθεί το θέατρο & ο κινηματογραφός (φωτό)

Ο έρωτας και οι τρεις γάμοι

Το 1971, ο Δάνης Κατρανίδης παντρεύτηκε την ηθοποιό και συμμαθήτριά του στη Σχολή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία έμεινε παντρεμένος μέχρι το 1977. 


Ο έρωτας της ζωής του, όπως είχε παραδεχτεί, ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία διατήρησε πολύ καλές σχέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Παντρεύτηκε συνολικά τρεις φορές, ωστόσο δεν απέκτησε παιδιά. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, ο λόγος που δεν απέκτησε παιδιά δεν ήταν ιατρικός, αλλά η ζωή του τον οδήγησε σε άλλες επιλογές.

Η συνεργασία με το ιερό τέρας

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε συνεργαστεί πολλές φορές με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αφήνοντας το στίγμα του στη θρυλική παράσταση «Cabaret» τη σεζόν 1978-1979, όπου ενσάρκωσε τον ρόλο του «Κομπέρ».

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με την Αλίκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συνεργαστήκαμε σε πολλά μιούζικαλ, ξεκινήσαμε από το "Καμπαρέ" και συνεχίσαμε με την "Καμπίρια" (Sweet Charity) και την "Εύθυμη Χήρα". Περνάγαμε καταπληκτικά, εντός και εκτός σκηνής. Είχε απίστευτο χιούμορ, γιατί έκανε χιούμορ πρώτα με τον εαυτό της. Όταν έβγαινε στη σκηνή και έβλεπε μεγάλες κυρίες, έλεγε: "Να, ήρθαν οι συμμαθήτριες!"».

Μιλώντας για τη συνεργασία τους, αποκάλυψε: «Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δύο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

Οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι και η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτέλεσε σημαντική επιρροή στην καριέρα του.

Οι ταινίες στις οποίες είχε παίξει:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ