Vintage pic: Ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης με τη σύντροφο του, Μυρτώ - Έζησαν μαζί εξορίες, πολέμους, θριάμβους - “Γλυκό χαμόγελο, παιδιάστικα μάτια με φινέτσα & χάρη" της έγραφε ο συνθέτης

Αντάλλαζαν επιστολές

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες (2/9) από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 σε ηλικία 96 ετών.

Μάλιστα, στη μνήμη του πραγματοποιήθηκε μια λιτή τελετή στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων.

Ένα υπέροχο ασπρόμαυρο ενσταντανέ μοιράστηκε η Έλενα Μακρή στο λογαριασμό της στο instagram με πρωταγωνιστές τον αείμνηστο Μίκη και τη σύντροφο του, Μυρτώ.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Love Story: Ο Μίκης Θεοδωράκης- που έφυγε απο την ζωή σαν σήμερα το 2021- και η σύζυγός του Μυρτώ, με επίσημο ένδυμα σε πρεμιέρα την δεκαετία του 60.

Το ζευγάρι ήταν μαζί από τη δεκαετία του 40 και έζησε δεμένο όλες τις μεγάλες θύελλες, πολέμους, εξορίες, αλλά και τους καλλιτεχνικούς θριάμβους της πολυκύμαντής πορείας ζωής που ακολούθησαν έχοντας πάντα ο ένας τον άλλο: Μέχρι το τέλος, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

Η ουσία της σχέσης τους ωστόσο αναδύεται μέσα από τις τρυφερές επιστολές τους: Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραφε για τη Μυρτώ: “Γλυκό χαμόγελο, τα παιδιάστικα μάτια με τις αιφνίδιες λάμψεις… με τη μεγαλύτερη φινέτσα και χάρη…” “Mια μορφή φαντασίας και ονείρου που είχε έρθει περήφανα και ξαφνικά να κατακτήσει την ύπαρξή μου όμοια με τα παράξενα κι ανεξήγητα στοιχειά της Φύσης, σαν Φως και σαν Xαρά…”

Η σύντροφός του Μυρτώ: «Δεν μπορώ πια να ζήσω μακριά σου. Η μόνη παρηγοριά είναι το γράμμα σου.

Η έγνοια μήπως σου συμβαίνει τίποτα με σκοτώνει (…) Ελπίζω πια αυτός να είναι ο τελευταίος μας χωρισμός και πως, όταν συναντηθούμε, θα παντρευτούμε! Όλες οι μέρες μου περνούν με τη σκέψη τη δική σου.

Όλες τις νύχτες είμαστε πάντα μαζί! Δε συλλογίζομαι τίποτε άλλο παρά πότε θα γυρίσεις. Τότε μόνο θ’ αρχίσω πάλι να ζω πραγματικά.

Μη με ξεχνάς· θέλω να ’σαι σίγουρος για μένα και να με θυμάσαι όπως και εγώ».

Διαβάστε ακόμη: Τρία χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη - Ο κορυφαίος συνθέτης που ενέπνευσε γενιές & καθόρισε στιγμές χαράς των Ελλήνων (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: 99 ετών θα γινόταν ο Μίκης Θεοδωράκης: Ο γίγαντας του ελληνικού πολιτισμού & το μεγαλύτερο brand της μουσικής ενέπνευσε γενιές, καθόρισε τις στιγμές αγώνων & χαράς  των όπου γης Ελλήνων (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη - Με τραγούδια του και χορούς το μνημόσυνο στα Χανιά (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης - «είμαι βιλογικό του τέκνο» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ