Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 24,2% & δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13% - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την εφημερίδα Political

Πρώτο κόμμα παραμένει η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτος πίσω από Ελληνική Λύση και ΚΚΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Interview για την εφημερίδα Political.

Στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», η ΝΔ βρίσκεται σταθερά μπροστά με 11,2 μονάδες, αλλά με απώλειες.

-ΝΔ: 24,2%
-ΠΑΣΟΚ: 13%
-Ελληνική Λύση: 10,4%
-ΚΚΕ: 10%
-ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν η Φωνή Λογικής, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Στο ζήτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έναντι των δύο βασικών πολιτικών του αντιπάλων. Στο ερώτημα: «Μεταξύ Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση με ποσοστό 37% και ακολουθούν ο κ. Κασσελάκης με 12% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%. Παρά την περιδίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να κεφαλαιοποιήσει κάτι σε προσωπικό επίπεδο.

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα: «Σε περίπτωση που δρομολογηθούν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς ποιον θεωρείτε επικρατέστερο για την αρχηγία του κόμματος;». Στο σύνολο της κοινής γνώμης προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,7% και ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης με 15,7%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 11,1%, ο Νίκος Παππάς με 5%, ο Διονύσης Τεμπονέρας με 4,4% και ο Νικόλας Φαραντούρης με 2%. Προ- βληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό, 34%, πιστεύει ότι κα- νένας από τους παραπάνω δεν κάνει για πρόεδρος του κόμματος.

Η ακρίβεια είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες



Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 29,9%. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι οι τιμές της ενέργειας (καύσιμα, ρεύμα και αέριο) και ακολουθούν το ύψος των μισθών, το Δημογραφικό, η κλιματική κρίση και οι φυσικές καταστροφές, τα εθνικά θέματα, το Στεγαστικό και η ανεργία. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα αυτή την περίοδο κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το ποσοστό αυτό αγγίζει το 69%.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ