Κυριάκος Μητσοτάκης-ΔΕΘ - Μισθοί & υγεία προτεραιότητα της κυβέρνησης - "Δεν έχω σκοπό να βγω στη σύνταξη - Είμαι αρχηγός της ΝΔ"

Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία ημέρα μετά την ομιλία του, όπου ανακοίνωσε σειρά 45 μέτρων , ο πρωθυπουργός απαντά σε ερωτήσεις εφ΄ όλης της ύλης, από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού:

Σχετικά με τους μισθούς

Κληθείς να περιγράψει τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, ως πρώτο έθεσε την αύξηση των μισθών, που θα οδηγεί σε γρήγορη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ως δεύτερο στόχο προέταξε το ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών και την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, με περισσότερα Κέντρα Υγείας και περισσότερους γιατρούς έως το 2027, καθώς και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Θα ήθελα να κριθώ από το αν η χώρα θα έχει πραγματικά ένα νέο ΕΣΥ το 2027, συμπλήρωσε.

Σχετικά με την υγεία 

Στόχος το ΕΣΥ. Χρειάζεται δραστικές παρεμβάσεις που σε ένα βαθμό υλοποιούνται. Το 2027 χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς, τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι λίστες χειρουργεία. Να κάνουμε άλματα στην πρόληψη. Να κριθώ για το αν η χώρα θα έχει ένα νέο ΕΣΥ.

"Δεν έχω σκοπό να βγω στη σύνταξη - Είμαι αρχηγός της ΝΔ"

Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και του δημοσιογράφου Γρηγόρη Τζιοβάρα για τα σενάρια αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, ο πρωθυπουργός απάντησε χαριτολογώντας: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη».

Θέλω να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία έως την άνοιξη του 2027, υπογράμμισε, λέγοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να πει τι θα γίνει σε τρία χρόνια.

Σχετικά με την ενοικίαση των σπιτιών

Ευτυχώς στη χώρα έχουμε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αλλά και πολλούς με ενοίκιο και δεν είναι πάντα εύκολο να βρουν. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αποκτήσουν σπίτι. Το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ είναι 2 δισ ευρώ και θα πάνε σε πολίτες έως 50 ετών. Ενα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας να βρουν το δικό τους σπίτι.
Τα ενοίκια αυξάνονταιο γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από προσφορά.
Γι αυτό θα αυξηθούν τα τέλη βραχυχρόνιας μίσθωσης και θα μπει όριο, θα βάλουμε φρένο.
Αν ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο όριο θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές.
Ενα πλέγμα μέτρων στο να αποκλιμακώσουμε τις πιέσεις που υπάρχουν στα ενοίκια και να βγουν σπίτια στην αγορά.
Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη, δεν είμαστε η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Εφόσον χρειαστεί να είμαστε πιο δραστικοί, δεν θα διστάσουμε.
θα αξιοποιήσουμε δημόσια γη. ΣΤην Κορπή ήταν να γίνει τεχνολογικό πάρκο, αλλά δεν υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον, θα γίνουν 300 κατοικίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ