ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Προ των πυλών η κακοκαιρία “ATENA” με καταιγίδες & χαλάζι - Η πρόγνωση Μαρουσάκη & Κολυδά (βίντεο)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο βράδυ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς όπως αναφέρει, το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει στη χώρα μας, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από αύριο βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10/11) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Κατά τα άλλα, άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τόσο σήμερα Κυριακή όσο και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με άλλους μετεωρολόγους. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη από το απόγευμα της Κυριακής ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τα φαινόμενα να εντείνονται τη Δευτέρα.

Αναλυτικά, όπως είπε για σήμερα Κυριακή εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στο δυτικό Αιγαίο αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία.

"Σιγά σιγά αυτή η ζώνη βροχών θα παρουσιάσει μια μετατόπιση προς το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και το απόγευμα" περιέγραψε ο χαρακτηριστικά. Προς τις απογευματινές ώρες αναμένονται πυκνές νεφώσεις στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και νότια της χώρας ο υδράργυρος θα προσεγγίσει στα ηπειρωτικά τμήματα τους 30-33 βαθμούς Κελσίου.


Φθινόπωρο βλέπει και ο Κολυδάς

"Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα" ανέφερε ο Θεοδωρής Κολυδάς.

"Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατά περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ