Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Απολέπιση - Βήμα-βήμα η σωστή διαδικασία & τα οφέλη στο δέρμα

Μοναδικό αποτέλεσμα

Πώς θα κάνετε σωστά απολέπιση

Τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑs) και τα βήτα υδροξυοξέα (ΒΗΑs) αποτελούν δύο κύριες κατηγορίες υδροξυοξέων που χρησιμοποιούνται για το peeling της επιδερμίδας. Τα πρώτα προέρχονται από τρόφιμα όπως τα μήλα (μηλικό οξύ), το ζαχαροκάλαμο (γλυκολικό οξύ), τα σταφύλια (τρυγικό οξύ) κ.ά., ενώ τα δεύτερα, όπως το σαλικυλικό οξύ, μοιάζουν με τα AHAs αλλά διαφέρουν ως προς τη διαλυτότητά τους: Τα AHAs είναι διαλυτά στο νερό, ενώ τα BHAs είναι διαλυτά σε λιπίδια. Με αυτό τον τρόπο, τα τελευταία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν στην επιδερμίδα μέσω των σμηγματογόνων θυλάκων, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους έχουν λιπαρό ή και ακνεϊκό δέρμα.

Μερικά από τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν στην επιδερμίδα σας είναι τα εξής:

-διορθώνουν τις επιφανειακές ρυτίδες
-βελτιώνουν τη λάμψη της επιδερμίδας
-προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου
-απαλύνουν την τραχύτητα της επιδερμίδας
-καθαρίζουν τους πόρους
-αυξάνουν την ενυδάτωση

Γιατί η απολέπιση της επιδερμίδας σας είναι τόσο σημαντική;

Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την ικανότητά της να απολεπίζεται μόνη της και να διώχνει τα νεκρά κύτταρα, εξαιτίας της υπερβολικής και απρόσεκτης έκθεσής της στον ήλιο αλλά και εξαιτίας της γήρανσης. Ευτυχώς, τα α και β- υδροξυοξέα μπορούν να εξισορροπήσουν το αποτέλεσμα. Για πολλούς ανθρώπους, μάλιστα, το αποτέλεσμα γίνεται ορατό μέσα σε ένα βράδυ.

Πώς να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπο με α ή β-υδροξυοξέα

-Εφαρμόστε το αφού έχετε καθαρίσει καλά την επιδερμίδα σας
-Μπορείτε να το εφαρμόσετε γύρω από την περιοχή των ματιών αλλά όχι πάνω στο βλέφαρο ή κοντά στο κάτω βλέφαρο.
-Δεν χρειάζεται να περιμένετε να απορροφηθεί. Αντιθέτως, συνεχίστε με την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων ομορφιάς – ενυδατική κρέμα, ορό, κρέμα ματιών, αντηλιακό.
-Πειραματιστείτε με διαφορετικής έντασης απολεπιστικά για να διαπιστώσετε ποια συγκέντρωση συστατικών σας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.
-Κάποιοι μπορούν και τα χρησιμοποιούν δύο φορές την ημέρα, ενώ άλλοι τα επιλέγουν μία φορά την ημέρα ή μέρα παρά μέρα. Παρατηρήστε πως αντιδρά το δέρμα σας και κάντε τις ανάλογες προσαρμογές.
-Εφαρμόστε το απολεπιστικό και στην περιοχή του λαιμού.

AΗΑ ή ΒΗΑ; Τι να προτιμήσω;

Τα α-υδροξυοξέα βοηθούν περισσότερο τις ξηρές επιδερμίδες με προχωρημένα σημάδια γήρανσης. Επιλέξτε τα αν θέλετε να βελτιώσετε τις τις λεπτές γραμμές ( ρυτίδες ) και την τραχιά όψη και παράλληλα να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

Τα β-υδροξυοξέα είναι ιδανικά αν έχετε ατέλειες, φραγμένους ή διεσταλμένους πόρους, μαύρα στίγματα, αλλά και σημάδια γήρανσης. Συνήθως τα BHA προτιμώνται από όσους έχουν «κυκλοθυμική» επιδερμίδα, εξαιτίας των καταπραϋντικών ιδιοτήτων τους.

Τα κλασικά scrubs του εμπορίου δεν δουλεύουν τόσο αποτελεσματικά και βαθιά όσο τα α και β-υδροξυοξέα, ούτε έχουν τις ίδιες ιδιότητες αναφορικά με το πόσο σύντομα και ουσιαστικά μπορούν να μεταμορφώσουν το δέρμα.

Διαβάστε ακόμη: Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Tips πριν τη βραδινή έξοδο με "υλικά" από το σπίτι σας - Αβοκάντο, ζάχαρη, μέλι

Διαβάστε ακόμη: Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Ρυτίδες γέλιου - Γιατί διαφέρει η γήρανση από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ