Πολάκης κατά Κασσελάκη: «Είδε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο κόμμα» - «Στις ευρωεκλογές το έπαιξε “one man show”» - «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για αρχηγό» (βίντεο)

Τους λόγους της διαφωνίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης

 

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη και υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον μίλησε για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη. Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η κυρία Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, όχι πιασμένο είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Οταν ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση με εκλογές και εκείνος λέει κάντε μου μομφή όπως λέει το καταστατικό, σημαίνει πως αποδέχεται ότι η υπερψήφιση της μομφής είναι έκπτωση από το αξίωμα.

Ξεπερνάω τα διχαστικά με τις κουκούλες. Η διαδικασία ήταν με βάση ακριβώς το καταστατικό, έχουν ξαναγίνει αυτά. Η Σβίγκου με μυστική ψηφοφορία ψηφίστηκε και μάλιστα ψήφισαν και τότε κάποια μέλη μέσω τηλεφώνου. Αυτή η διαδικασία έγινε δεκτή και προχτές. Είδε προφανώς ότι δεν μπορεί να προχώρησει σε δημιουργία άλλου σχηματισμού γι αυτό και έκανε ό,τι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι σαν να επιζητά δημοσιότητα και να κάνει φασαρία κάτι που είναι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε έναν υπουργό γίνει μομφή και περάσει, δεν θα παραιτηθεί;».

Μιλώντας στη συνέχεια για το πού θεωρεί ότι έκανε λάθος ο κ. Κασσελάκης, είπε: «Το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίρπα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε. Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά πράγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κασσελάκης από τις Σπέτσες ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του: Οι συσκέψεις με τους συνεργάτες του - Το 57,4% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της πρότασης μομφής

Σε όσους τον κατηγόρησαν για ομοφοβία, ο κ. Πολάκης σημείωσε: «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον Κασσελάκη για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Διαφωνώ με την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας και για ετερόφυλα και για ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί είναι εμπόριο. Μόνο αν είναι πρώτου βαθμού συγγενής θα μπορούσαμε να το κουβεντιάσουμε. Νοικιάζουν μήτρες για να αγοράσουν κάποιοι που τα έχουν παιδιά. Με την υιοθεσία προφανώς και δεν έχω πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμα: Παύλος Πολάκης: "Έχω δηλώσει διαθεσιμότητα για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ - Αν θέλει ο Κασσελάκης μπορεί να είναι συνυποψήφιος" (βίντεο)


«Πάμε στις ευρωεκλογές με τον Κασσελάκη και το παίζει one man show», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. «Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα. Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα: Πατέρας, Στ. Κασσελάκη: Όρθιος χειροκροτούσε τον γιό του – Εμψύχωνε τους οπαδούς του τέως πλέον αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ