"What ifs": Ο Ronald Wayne πούλησε για 800 δολ. το 10% της Apple το 1976 - Τώρα το ίδιο μερίδιο αξίζει 345 δισ. δολ.

Ο Ronald Wayne υπήρξε συνιδρυτής της Apple μόλις για 12 μέρες 

Το 1976, ο συνιδρυτής της Apple Ronald Wayne πήρε μια απόφαση που από τότε έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα "What ifs" στην ιστορία των επιχειρήσεων.

Μετά από μόλις 12 ημέρες στην εταιρεία, ο Wayne πούλησε το 10% του μερίδιό του για 800 δολάρια, φεύγοντας μακριά από αυτό που αργότερα θα γινόταν ένας γίγαντας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Το μερίδιο που έδωσε εκτιμάται τώρα σε περίπου 345 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Wayne είπε ότι είχε βάσιμες ανησυχίες εκείνη την εποχή, κυρίως τους οικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με τις πρώτες μέρες της εταιρείας.

Ήταν ο μόνος συνεργάτης με προσωπικά περιουσιακά στοιχεία για να χάσει, και με την αβεβαιότητα γύρω από την ικανότητα της Apple να αποπληρώνει δάνεια, η επιφυλακτική έξοδος του Wayne ήταν μια κίνηση για την αυτοσυντήρηση του.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Jobs αριστερά και Wozniak δεξιά μαζί με τον Ronald Wayne

 

Αν και πολλοί θεωρούν την επιλογή του ως μια χαμένη ευκαιρία, ο Wayne δεν έχει εκφράσει λύπη, συχνά δηλώνοντας ότι το άγχος της παραμονής μπορεί να του κόστισε την υγεία του, καθώς τώρα ζει ευτυχισμένος στη συνταξιοδότησή του στα 90 του χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr