Φανταστική ταξιδάρα στην Αυστραλία: 12 ημέρες σε Σύδνευ & Μελβούρνη, γεμάτες νέες εικόνες, ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις, εξωτικά & υπέροχα πλασματάκια !

Απίστευτη εμπειρία.

Ατομικό ταξίδι στην Αυστραλία 12 ημερών με πτήσεις TURKISH AIRLINES στα 4270 € σε επιλεγμένα ξενοδοχεία κατ ΄ατομο σε δίκλινο.

Όταν σκέφτεστε την Αυστραλία, εκτός από τα καγκουρό και τα Κοάλα, που προφανώς έρχονται πρώτα στο μυαλό σας, πιθανότατα σκέφτεστε ηλιόλουστες παραλίες με εντυπωσιακά μεγάλα κύματα. Είναι λογικό. Οι παραλίες στην Αυστραλία, από τις καλύτερες στον κόσμο, είναι τόσο πολλές που, αν βλέπατε μία την ημέρα, θα χρειαζόσασταν 27 χρόνια για να τις δείτε όλες.

Οι αμμώδεις εκτάσεις τους οι χιλιάδες surfers  από όλο τον κόσμο, το απολαυστικό κολύμπι, οι καταδύσεις, ο ήλιος είναι τα στοιχεία που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης κουλτούρας που επικρατεί η ανεμελιά και διασκέδαση.

Αλλά και η φύση της Αυστραλίας είναι εντυπωσιακή. Το 80 % της άγριας ζωής στη χώρα είναι τόσο μοναδική που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο. 

Τα εξωτικά της ζώα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας προκαλέσουν ανάμεικτα συναισθήματα.

Εκτός από καγκουρό, κοάλα και wombat που πιθανώς γνωρίζουμε Θα συναντήσετε  ακίνδυνους φαλαινοκαρχαρίες (που μπορέιτε να κολυμπήσετε μαζί τους)  το χαμογελαστό κουόκα τον ντροπαλό πλατύποδα  και ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά του πλανήτη, το emu.

Σίγουρα, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν ζωολογικό κήπο ή να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ για την άγρια ​​ζωή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έρθετε κοντά στα υπέροχα πλάσματα της Αυστραλίας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η Αυστραλία όμως δεν είναι μια χώρα μόνο με παραλίες και άγρια ζωή, αλλά ένας τόπος με πλούσια ιστορία. Οι κοινότητες των Αβορίγινων  έχουν τον αρχαιότερο συνεχή πολιτισμό στον κόσμο, αφού αποκαλούσαν αυτή τη γη πατρίδα για περισσότερα από 60.000 χρόνια. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία στη χώρα που αποτελούν πνευματική και θρησκευτική παρακαταθήκη των ιθαγενών Αυστραλών που είναι επιβεβλημένο να εντάξουμε στο ταξίδι μας εμπειρίες από τη ζωή, τον πολιτισμό και την καταγωγή τους.  

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την Μελβούρνη
Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την Μελβούρνη

2η ΜΕΡΑ
Mελβούρνη
Άφιξη στην  Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνευ. Στη Μελβούρνη, αφού ο οδηγός σας σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο, θα έχετε όλο το υπόλοιπο της ημέρας για να εξερευνήσετε την πόλη. Ξεκινώντας την περιήγησή σας, προσθέστε στα αξιοθέατα τον σταθμό Flinders Street, την πλατεία Federation, τις αγορές Queen Victoria και τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους. Με δεδομένο ότι η Μελβούρνη είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, θα συναντήσετε εντυπωσιακά street art γκράφιτι και μποέμικες καφετέριες κρυμμένες σε πολλές γωνιές της πόλης. Το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε  ένα ωραίο δείπνο, μαζί με την εξερεύνηση της τοπικής σκηνής των μπαρ και των παμπ, επιλέγοντας ακόμη και ζωντανή μουσική.

3η ΜΕΡΑ
Πιγκουίνοι και Philip island στο πάρκο που φιλοξενεί πάνω από 100 διαφορετικά είδη αυστραλιανών ζώων
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, συνεχίζουμε  και σήμερα την εξερεύνηση της Μελβούρνης μόνοι σας, επιλέγοντας να περπατήσετε στο κέντρο της για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη, τον ρυθμό και τους ανθρώπους της. Το απόγευμα,  αναχωρούμε για μια εκδρομή στο Phillip Island για να μάθετε για την αυτόχθονη άγρια ζωή. Πλησιάστε από κοντά αυστραλιανά ζώα, ανάμεσα στα οποία  κοάλα και καγκουρό και ανακαλύψτε περισσότερα άγρια ζώα, όπως και τη μεγαλύτερη αποικία από γουνοφώκιες στην Αυστραλία. Το κύριο αξιοθέατο εδώ είναι η παρέλαση των πιγκουίνων, καθώς οι μικροί πιγκουίνοι ανεβαίνουν στην άμμο μέχρι τα λαγούμια των αμμόλοφων τους μετά τις καθημερινές τους εξορμήσεις για ψάρεμα. Μετά την ξενάγηση, επιστροφή στη Μελβούρνη.

4η ΜΕΡΑ
Μεγάλος Ωκεάνιος δρόμος
Σήμερα, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές μέρες του ταξιδιού σας. Ένας οδηγός θα σας μεταφέρει έξω από τη Μελβούρνη στο Great Ocean Road, το πιο συναρπαστικό Road trip του κόσμου, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε πολλές συγκινήσεις κατά τη διαδρομή: Να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Πορτ Κάμπελ και να θαυμάσετε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα. Να φωτογραφίσετε τους περίφημους  Δώδεκα Αποστόλους- εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί μέσα στη θάλασσα,  το φαράγγι Loch Ard και τη Γέφυρα του Λονδίνου. Στη συνέχεια, το απόγευμα, θα διασχίσετε με τον έμπειρο οδηγό σας, μια μεγάλη διαδρομή κατά μήκος του ελικοειδούς Great Ocean Road, απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο τοπίο, το τροπικό δάσος Otway και γραφικούς παραθαλάσσιους δήμους. Επιστρέφοντας στη Μελβούρνη μετά το εντυπωσιακό αυτό road trip, θα προτείναμε να απολαύσετε ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο για την τελευταία σας νύχτα στην Αυστραλία σε ένα από τα πολλά Ελληνικά εστιατόρια της πόλης.

5η ΜΕΡΑ
Gold Coast ατελείωτες παραλίες και μαγγρόβια δέντρα
Σήμερα, θα αφήσετε την Μελβούρνη και μετά από μια ευχάριστη δίωρη πτήση, ακολουθήστε μια δίωρη πτήση θα γνωρίσετε επιτέλους τη φημισμένη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Κατά την άφιξη, ένας οδηγός θα σας συναντήσει στο αεροδρόμιο και θα σας μεταφέρει στο κατάλυμά σας.  Η μέρα είναι στη διάθεσή σας  για να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες και την ύπαιθρο της περιοχής. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα σέρφινγκ σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες για σέρφινγκ της Αυστραλίας ή να επισκεφτείτε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, το Burleigh Heads απολαμβάνοντας τους πιο επιδέξιους σέρφερ, σε εντυπωσιακές φιγούρες.


Στη συνέχεια, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα στο περίφημο εθνικό πάρκο Burleigh Heads.  Από τη βραχώδη ακτή στο τροπικό δάσος. Εδώ από το παρατηρητήριο Tumgun, τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες, έχετε τη δυνατότητα, αν είστε τυχεροί, να παρακολουθήσετε φάλαινες, μαζί με θαλάσσιους αετούς που πετούν από πάνω. Στην περιοχή, αρχαίοι ηφαιστειακοί σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν και καταλήγουν στη θάλασσα, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο, καθώς περιβάλλονται από δάση, λιβάδια και μαγγρόβια δέντρα.
Τη νύχτα, αξιοποιήστε χαλαρά τον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνώντας τη νυχτερινή ζωή της Χρυσής Ακτής.

6η ΜΕΡΑ
Gold Coast , αναρρίχηση και πάρκα αυτόχθονων ζώων
Άλλη μια μέρα στη διάθεσή σας για την εξερεύνηση της Χρυσής Ακτής. Μετά το πρωινό, απολαύστε μια επίσκεψη στο καταφύγιο Currumbin Wildlife Sanctuary. Πρόκειται για έναν ζωολογικό κήπο, καταφύγιο για αυτόχθονα ζώα-μικρά, μεγάλα, υπό εξαφάνιση και ακμάζοντα, το οποίο βρίσκεται στο σημείο που συγκεντρώνονται  για το καθημερινό τους τάισμα τα πολύχρωμα πουλιά lorikeet, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Για περισσότερες συγκινήσεις, επιλέξτε μια εξωτερική αναρρίχηση κτιρίου στο SkyPoint Climb, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Q1 Resort Building  και αποτελεί το υψηλότερο σημείο στη Χρυσή Ακτή. Και αν θέλετε να εκτοξεύσετε ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά θεματικά πάρκα που φιλοξενεί η Χρυσή Ακτή, όπως τα πάρκα: «Ονειρικός κόσμος», «White Water World», «Υγρά και άγρια», «Warner Bros Movie World», «Θαλάσσιος κόσμος». Η νύχτα είναι στη διάθεσή σας για να την απολαύσετε για άλλη μια φορά.

7η ΜΕΡΑ
Cairns ο κοραλλιογενής ύφαλος
Σήμερα είναι μια μέρα για αλλαγή παραστάσεων. Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, ο οδηγός σας θα σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο για να πάρετε την πτήση για Κερνς. Κατά την άφιξη, παραλάβετε τις αποσκευές σας και ο εκεί οδηγός σας θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Το Cairns, είναι μια μοντέρνα πόλη στο τροπικό Άπω Βόρειο Κουίνσλαντ και θεωρείται η πύλη προς τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στον ελεύθερο χρόνο σας, εξερευνώντας το Κερνς θα έχετε την ευκαιρία να επισκευτείτε πολλά συναρπαστικά σημεία, όπως:
Australian Butterfly Sanctuary. Ένα καταφύγιο πεταλούδων που βρίσκεται στο κέντρο της Κουράντα, στο Queensland. Το καταφύγιο αυτό έχει καταχωρηθεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο εκτροφείο πεταλούδων στην Αυστραλία.
Κήποι κοάλα (Kuranda Koala Gardens) Βρίσκονται σε απόσταση 25 χλμ από το Κερνς και είναι ένας υπέροχος ζωολογικός κήπος που σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα κοάλα, αλλά και να παρατηρήσετε από κοντά μια μεγάλη σειρά από άγρια αυτόχθονα ζώα. Ενυδρείο Κερνς: Ένα εμβληματικό σημείο της πόλης, πλούσιο σε τροπικά  θαλάσσια είδη του Βόρειου Κουίνσλαντ. Συνοδέψτε την επίσκεψή σας με ένα γεύμα στο Dundee's Café and Restaurant μέσα στο ενυδρείο, κάτω από τόνους νερό, παρατηρώντας πολύχρωμα ψάρια. Cairns Lagoon: Μια βραβευμένη λιμνοθάλασσα, η οποία βρίσκεται στην επιχειρηματική ζώνη της πόλης και στην οποία μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης στο γρασίδι. Skyrail Rainforest Cableway: Μια γραφική διαδρομή με τελεφερίκ 7,5 χλμ. μέχρι την Κουράντα, η οποία περνά πάνω από το Εθνικό Πάρκο Barron Gorge. Το βράδυ, θα γνωρίσετε την ψυχή και την ιστορία της Αυστραλίας στο Πολιτιστικό Πάρκο των Αβορίγινων Tjapukai με ένα βραδινό δείπνο  γύρω από μια τελετουργική φωτιά, η οποία είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του πάρκου και ανάβει με μια βολίδα που εκτοξεύεται προς τα αστέρια. Εδώ θα συναντήσετε τους αυτόχθονες πληθυσμούς των τροπικών δασών, που ζωγραφίζουν το πρόσωπό σας για να σας συνδέσουν με την παραδοσιακή γη και τον πολιτισμό τους. Θα ακούσετε τους πολεμιστές Tjapukai να διηγούνται ιστορίες από το Dreamtime, όπως αποκαλούν την αρχή του χρόνου κατά την οποία πιστεύουν πως φτιάχτηκε ο κόσμος, ενώ μπορείτε να προσπαθήσετε να μάθετε και τραγούδια στην παραδοσιακή τους γλώσσα.

8η ΜΕΡΑ
Πτήση και Άφιξη στο κοσμοπολίτικο Σύδνευ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Σύδνευ

Καλώς ήρθατε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις  του κόσμου! Κατά την άφιξή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κίνγκσφορθ Σμιθ του Σίδνεϋ, θα συναντήστε τον αντιπρόσωπο μας και  οδηγό σας, ο οποίος θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο  σας. Σήμερα, έχετε τη δυνατότητα, είτε να χαλαρώστε και να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας μετά τη πτήση σας είτε κάντε μερικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα του Σίδνεϋ. Μπορείτε να κανονίσετε μια απογευματινή κρουαζιέρα στο λιμάνι του Σίδνεϋ, να φωτογραφήσετε την όπερα ή να προγραμματίσετε μια εκδρομή στην περίφημη Γέφυρα του Λιμανιού για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από το νερό. Και οι δύο αυτές δραστηριότητες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο. Το βράδυ είναι  δικό σας για να το απολαύσετε.

9η ΜΕΡΑ
Blue Mountains μοναδικά τοπία
Σήμερα, μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα απολαύσετε μια ημερήσια εκδρομή με πούλμαν στα Μπλε Βουνά ή Γαλάζια όρη (Blue Mountains), ένα καταφύγιο άγριας ζωής και μια περιοχή καταγεγραμμένη στη λίστα  Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  Αφού περάσετε τις γραφικές κωμοπόλεις Μπλάξλαντ, Λόουσον και Γουέντγουορθ, θα φτάσετε στην Κατούμπα και θα κάνετε μία στάση να θαυμάσετε τις διάσημες «Τρεις αδελφές», μια τριάδα από βραχώδεις κορυφές. Το σημείο αποτελεί ένα ιδανικό παρατηρητήριο για να απολαύστε την απέραντη θέα στην κοιλάδα Jamison. Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε, σε μικρή απόσταση, το δημοφιλές  τουριστικό αξιοθέατο Scenic World. Εδώ κάντε μια βόλτα με το Scenic Railway, τον πιο απότομο επιβατικό σιδηρόδρομο στον κόσμο, που η κλίση του έχει καταχωρηθεί στα ρεκόρ Γκίνες.  Ανεβείτε στα τελεφερίκ  Cableway και  Skyway για να γνωρίσετε τις απότομες κοιλάδες, τις κορυφές των βράχων και τα φαράγγια από διαφορετικές γωνίες. Τέλος απολαύστε μια βόλτα στον πεζόδρομο Scenic Walkway περπατώντας 1,5 μίλια μέσα σε ένα τροπικό δάσος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το μεσημέρι θα κάνετε μια στάση στο πανέμορφο χωριό Λέουρα. Προμηθευτείτε ένα σνακ ή ένα πρόχειρο γεύμα, σε ένα από τα πολλά καφέ και αφιερώστε τον χρόνο σας για να εξερευνήσετε το χωριό, ένα μείγμα από γραφικά καταστήματα και γκαλερί. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη γραφική διαδρομή Cliff Drive θα απολαύστε τη θέα στην κοιλάδα Μεγκαλόνγκ. Στη συνέχεια, φεύγοντας από την Κατούμπα, θα εισχωρήσετε στην καρδιά του πάρκου άγριας ζωής των Μπλε Βουνών για να συναντήσετε κοάλα, καγκουρό, wombats και άλλα αυτόχθονα ζώα, θα ζήσετε  μια σπάνια εμπειρία. Η μέρα όμως δεν τελειώνει εδώ. Μετά την επιστροφή σας στο Σίδνεϋ μπορείτε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Παραμάτα κονρά στο λιμάνι της πόλης. Ο ποταμός διασχίζει μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή με αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική και κινηματογραφική σκηνή, εμπορικά κέντρα, μοντέρνα μπαρ, διεθνή εστιατόρια,  παραποτάμια μονοπάτια ποδηλασίας, αξιοθέατα αποικιακού ρυθμού και μοντέρνες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Στη συνέχεια, το βράδυ είναι στη διάθεσή σας για να το απολαύσετε.

10η ΜΕΡΑ
Όπερα του Σύδνευ Darling Harbour και παραλία Mανλι
Σήμερα είναι μια ευκαιρία για μια ολοήμερη περιήγηση στο Σίδνεϋ. Μετά το πρωινό θα γνωρίσετε την παραλία Μάνλι, μια τεράστια αμμουδιά με καταγάλανα νερά, που αποτελεί αγαπημένο τόπο συνάντησης εκατοντάδων σέρφερ. Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια υπέροχη βόλτα στο Corso,  έναν κοσμοπολίτικο εμπορικό πεζόδρομο που ξεκινά από την παραλία και περιλαμβάνει αμέτρητα καταστήματα με είδη σερφ, παμπ, καφέ, γκαλερί και υπαίθρια θεάματα. Στο δρόμο προς το Μάνλι, θα επισκεφθείτε το περίφημο Ντάρλινγκ Χάρμπορ, ένα παραθαλάσσιος πάρκο αναψυχής με πολλές εκδηλώσεις και στη συνέχεια, θα διασχίστε την εμβληματική ατσάλινη και αψιδωτή γέφυρα Harbour που εγκαινιάστηκε το 1932 και ενώνει το λιμάνι και την επιχειρηματική ζώνη του Σίδνευ με τη Βόρεια Ακτή της πόλης. Κάνοντας μια στάση στη γειτονιά Milsons Point, θα έχετε μια εκπληκτική θέα στην Όπερα του Σίδνεϋ η οποία μαζί με τη γέφυρα Harbour, αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες ολόκληρης της Αυστραλίας. Ένας από τους επόμενους σταθμούς είναι και το παρατηρητήριο North Head που προσφέρει  μια πανοραμική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ τον χειμώνα προσφέρεται και για παρακολούθηση φαλαινών.

Για μεσημεριανό γεύμα, μπορείτε να επιλέξετε μια κρουαζιέρα γύρω από το λιμάνι του Σίδνεϋ - στην οποία θα απολαύσετε πλήρη μπουφέ - ή να γευματίσετε μόνοι σας σε ένα διάλειμμα δύο ωρών, μέχρι την απογευματινή περιήγηση.

Το απόγευμα, θα κατευθυνθείτε στο The Rocks, μια ιστορική γειτονιά της πόλης, με θέα στο Hyde Park, τον καθεδρικό ναό της St Mary, το Κοινοβούλιο και την Πινακοθήκη.  Στη συνέχεια θα κάνετε μια στάση στο Mrs. Macquaries Chair, ένα βράχο από ψαμμίτη κομμένο σε σχήμα πάγκου, σε μια χερσόνησο στο λιμάνι του Σίδνεϊ. που σκαλίστηκε στο χέρι από κατάδικους το 1810, θα περάστε από τους πολύχρωμους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, για να επισκεφτείτε το The Gap έναν εντυπωσιακό ωκεάνιο βράχος στο South Head.  Και τέλος θα σταματήσετε στην παγκοσμίου φήμης παραλία Bondi απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό τοπίο. Επιστρέφοντας στο Σίδνεϊ, θα περάσετε την παραλία Rushcutter και θα διασχίσετε το Paddington, μια πολυσύχναστη, πολυτελή περιοχή γεμάτη μπουτίκ με χειροτεχνήματα και ρούχα, γκαλερί και βικτοριανά κτήρια.

Μετά την ολοήμερη περιήγηση, μπορείτε να χαλαρώστε μόνοι σας στο ξενοδοχείο ή  να συνεχίστε να ανακαλύπτετε το Σίδνεϋ και μετά τη δύση του ηλίου.

Δείτε ακόμη:Φοβερό ταξίδι στην Αμερική ! 13 μέρες σε Νέα Υόρκη, Μανχάταν, Γέφυρα Μπρούκλιν, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες - Ετοιμαστείτε για μοναδικές εμπειρίες ζωής !

11η ΜΕΡΑ
Μελβούρνη - Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω Μελβούρνης για Αθήνα

12η ΜΕΡΑ
Αθήνα
Αθήνα

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ