Ντίνα Νικολάου: Γευστική κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα - Από τα πιο εύκολα γλυκίσματα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο !
Επιλέξτε ροδάκινα σφιχτά αλλά ώριμα ή αν θέλετε να τα αντικαταστήσετε με νεκταρίνια ή γιαρμάδες.
Υλικά
- 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
- 200 ml κρέμα γάλακτος, Arla
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 ροδάκινα, ώριμα αλλά σφιχτά
- 30 γρ. βούτυρο Lurpak
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 10-12 μπισκότα σαβαγιάρ
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
- Καθαρίζω τα ροδάκινα από τη φλούδα τους, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε φετάκια.
Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχεί η ζάχαρη και βάζω τις φέτες ροδάκινου σε μονή στρώση. Τα αφήνω να ροδίσουν από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Τα ροδάκινα θα πρέπει να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα βγάζω από το τηγάνι και αφήνω το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί, να κρυώσει. - Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ*, βάζω τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα περιβρέχω με το σιρόπι που έχει κρατήσει από το καραμέλωμα των ροδάκινων.
- Στρώνω μια σειρά ροδάκινα και γεμίζω το μπολ με την κρέμα. Σκορπίζω και τα υπόλοιπα ροδάκινα, περιχύνω με όσο σιρόπι έχει απομείνει και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.
To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"
Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).
Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr