Live τα μέτρα για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις: Οι αλλαγές στο airbnb, την κρουαζιέρα τη Golden visa - Ποιες επιχειρήσεις θα έχουν φοροαπαλλαγή έως 315%

Στην πρώτη γραμμή στήριξης επιχειρήσεις καινοτομίας και έρευνας

Σε ζωντανή μετάδοση η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό.

Τα μέτρα στήριξης παρουσιάζουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Νίκος Παπαθανάσης, Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 

Τι είπε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

«H πρόοδος του ελληνικού τουρισμού είναι μια συλλογική επιτυχία, παρέχοντας στην ελληνική οικονομία σημαντικούς πόρους και θέσεις εργασίας» τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.

Η κα Κεφαλογιάννη έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Eργαζόμαστε για την αντθιμετώπιση σύγχρονων και σύνθετων προκλήσεων. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον ποιοτικό τουρισμό».

 

Τι είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος


Είναι γνωστό σε όλους ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησής μας είναι η σύγκλιση των εισοδημάτων και του επιπέδου ζωής των Ελλήνων πολιτών με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ταυτόχρονα η μείωση των κοινωνιών περιφερειακών ανισοτήτων στο εσωτερικό της πατρίδας μας.

Απαραίτητη προϋποθέση για να πετύχουμε τον στόχο είναι η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου  για την πατρίδα μας σε πλήρη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που ήδη έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

Το υπουργείο ανάπτυξης προετοιμάζει με τους παραγωγικούς φορείς εξειδίκευση για αυτό τον σκοπό.

Επιγραμματικά οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις μεσες αρμοδιοτητες του υπουργείου ανάπτυξης.

Τα μέτρα αφορούν στην εξειδίκευση τριών στρατηγικών:

  • στην εθνική στρατγηγική για την ενίσχυση της σύγχρονης βιομηχανίας,
  • τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας,
  • και την επέκταση των κινήτρων για καινοτομία, συγχωνεύσεις και εξαγορές

Τα νέα όπλα για να ενισχύσει πολύ μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να βρουν επενδυτές και συνεργάτες που θα τους δώσουν υπόσταση στην αγορά και θα τις μεταμορφώσουν σε ανταγωνιστικές παραγωγικές μονάδες παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο της η κυβέρνησης σε κοινή συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα:

· Διευρύνονται και επεκτείνονται οι φοροαπαλλαγές (50%) για τους επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) που στηρίζουν νεοφυείς startups επιχειρήσεις. Το ανωτατο οριο από 300.00 ευρώ αυξάνεται σε 900.000 ευρ΄β

· Αυξάνεται (ή και τριπλασιάζεται) σε έως 300% η φοροαπαλλαγή που ισχύει (200%) για δαπάνες Ερευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α).

· Πρώτη φορά στα χρονικά δίνεται έκπτωση έως 250% σε όσες επιχειρήσεις γίνουν συνεργάτιδες σε μικρές startups ή και σε ερευνητικά κέντρα χρηματοδοτώντας την τεχνολογική εξέλιξη και έρευνα.

· Διευρύνονται τα κίνητρα για την καινοτομία, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και εξαγορές με φορολογικές εκπτώσεις μέχρι και 315% για επενδύσεις στην έρευνα.

Παράλληλα, επεκτείνεται το πλαίσιο των κινήτρων για την εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας (πατέντας), με στόχο να είναι πιο ελκυστική η ανάληψη του ρίσκου της επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη.

 

Τι είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας

Στην προσπάθεια να εξειδικεύσει κανείς οφείλει κανείς να προστρέξει στην μεγάλη εικόνα. Το πού πρέπει να εστιάσουμε και πού πρέπει να στοχεύσουμε στον πρωτογενή τομέα.

 

Τι είπε ο Νίκος Παπαθανάσης, Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

«Πολλά από αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν σχέση με το χρηματοδοτικο εργαλειο που λέγεται πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έχουν σχέση με μια ομπρέλα ευρωπαϊκών εργαλείων και τους εθνικούς πόρους».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ