Μητσοτάκης: Lockers στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά οι μαθητές - Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό θα πρέπει να τα ζητήσουν οι σύλλογοι γονέων (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν πιλοτικά ντουλαπάκια (locker) στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές, αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα "Σπίτι μου 2", τα απογευματινά χειρουργεία αλλά και στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στη τσάντα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Έχουμε συζητήσει να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν. Θα πρέπει να τα ζητήσουν οι Σύλλογοι Γονέων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «μακάρι όλοι να το κατανοήσουν ότι είναι για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και τελικά και των ίδιων των παιδιών».

Το θέμα του μπούλινκ στα σχολεία έβαλε στη συζήτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στην πλατφόρμα για τις καταγγελίες που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρσι. «Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση μπροστά στις κάμερες, ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ.

«Να σας ενημερώσω για ένα υποσύνολο των εξαγγελιών που έκανα στη ΔΕΘ. Αξιοποιούμε πόρους από το ταμείο ανάκαμψης», ανέφερε και είπε ότι «εξασφαλίσαμε, 1 δισ πρόσθετους πόρους από το ταμείο για το πρόγραμμα ''Σπίτι μου 2'', για να αποκτήσουν 20.000 συμπολίτες μας σπίτι».

Στη συνέχει αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία και τέλος στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση με τους διαδραστικούς πίνακες.

«Είναι δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ