Απίθανο ταξίδι στην Ελβετία: 5 μέρες σε Ζυρίχη, Αλπικό Τραίνο, Καταρράκτες Ρήνου, Λουκέρνη, Σαιντ Μόριτζ - Βόλτες στο μεσαιωνικό κέντρο, σε μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια !

Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ένα από τα πιο ψηλά βιοτικά επίπεδα στον κόσμο!

5 μέρες αεροπορικώς σε Ζυρίχη - Αλπικό Τραίνο - Καταρράκτες Ρήνου -  Λουκέρνη - Σαιντ Μόριτζ - Ιντερλάκεν -  Βέρνη - Ζυρίχη (Κωνστάνζ). Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

Το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας, η Ζυρίχη, είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα πόλη της. Κτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία στις όχθες μιας λίμνης και δυο ποταμών, σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την πάντα χιονισμένη οροσειρά των Άλπεων, έχει επιβλητικούς ναούς, μουσεία, γκαλερί, αλλά και τον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του κόσμου.

Το γοητευτικό μεσαιωνικό της κέντρο είναι διάσπαρτο από μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα. Με τις άριστες υπηρεσίες της, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, τον πλούσιο πολιτισμό και τη φροντίδα για το περιβάλλον, δεν είναι καθόλου περίεργο που οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ένα από τα πιο ψηλά βιοτικά επίπεδα στον κόσμο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Ζυρίχη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS για Ζυρίχη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου στο καντόνι του Σαφχάουζεν, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και σχηματίζει στη βάση του μια λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Ζυρίχη, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία COURTYARD ZURICH NORTH 4* ( www.marriott.com ) . Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Ζυρίχη…. στις λίμνες του Ιντερλάκεν και την όμορφη πρωτεύουσα Βέρνη
Πρωινή αναχώρηση για το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπρίενζ, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau). Συνεχίζουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, «την πόλη των κρηνών», που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Επιστροφή στην Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Με το Αλπικό τραίνο στο Σαιν Μόριτζ!!!!
Πολύ πρωινή έγερση σήμερα για να αναχωρήσουμε για την πόλη Χουρ. Εδώ μας περιμένει το Αλπικό τραίνο της RHAETIAN Railways (έξοδα ατομικά) για την ανάβασή μας - μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που διασχίζει το αλπικό τοπίο της κοιλάδας του Εγκαντίν με δάση και λίμνες απαράμιλλης ομορφιάς - στο Σαιντ Μόριτζ (St Moritz), το πιο διάσημο και αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων. Περπατήστε στο κοσμοπολίτικο αυτό θέρετρο, νιώστε και εσείς την αίγλη και τον πλούτο του, απολαύστε τη μοναδική ατμόσφαιρα δίπλα στη παγωμένη λίμνη St Moritzsee. Μην ξεχαστείτε! Στις 16:00 αναχωρεί το τραίνο για την Χουρ, όπου φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Ζυρίχη - Λουκέρνη - Ζυρίχη (Προαιρετική εκδρομή στην Κωνστάνζ)
Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού κ.ά. Επιστροφή στην Ζυρίχη. Το μεσημέρι σας προτείνουμε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην πανέμορφη γερμανική πόλη Κωνστάνζ (Konstanz, Κωνσταντία, Κωστάντζα έξοδα ατομικά), η οποία γλύτωσε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και ως εκ τούτου διατηρείται ατόφια. 

Περιγραφή προαιρετικής εξόρμησης

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη Κωνσταντίας ή Μπόντενζεε (Bodensee) είναι μια από τις πιο γραφικές λίμνες της Ευρώπης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές των Άλπεων και ανήκει σε τρία κράτη - την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το άγαλμα Ιμπέρια, την πλατεία της αγοράς, τις παραδοσιακές μπυραρίες και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε όμορφα και οικονομικά ψώνια. Επιστροφή στην Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

(50 € ο ενήλικας και 30 € το παιδί /πληρώνονται απευθείας στον αρχηγό). 

Δείτε ακόμη:Φανταστική ταξιδάρα στην Αυστραλία: 12 ημέρες σε Σύδνευ & Μελβούρνη, γεμάτες νέες εικόνες, ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις, εξωτικά & υπέροχα πλασματάκια !

5η ΜΕΡΑ
Ζυρίχη - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο (ανάλογα με την ώρα πτήσης). Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους με τις τράπεζες, τις πολυτελείς μπουτίκ, τα πολυκαταστήματα ή απολαύστε μια ζέστη σοκολάτα στις όχθες του ποταμού Λίματ. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr