Δολοφονία Ιωνά Καρούση: Άγνωστες λεπτομέρειες και τραγικές συμπτώσεις για τον χαμό του 26χρονου – Τον γάζωσαν με 4 σφαίρες Παλαιστίνιοι τρομοκράτες (φωτό & βίντεο)

Μία εργασία για τη σχολή του έστειλε τον Ιωνά Καρούση στη στάση του τραμ, ενώ ο ίδιος δεν χρησιμοποιούσε τα μέσα μεταφοράς

Ο Ιωνάς Καρούσης ο 26χρονος Έλληνας που δολοφονήθηκε από Παλαιστίνιους στη Γιάφα στο νότιο Τελ Αβίβ, βρθέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Δέχθηκε 4 σφαίρες στο στήθος σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του, ενώ ο βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να κάνει μία εργασία για τη σχολή του, σπούδαζε αρχιτέκτονας. Παράλληλα ο θείος του αποκάλυψε ότι ο Ίωνας δεν χρησιμοποιούσε τα μέσα μεταφορά επειδή υπήρχε ο φόβος επιθέσεων.

"Δέχθηκε τέσσερις σφαίρες"

Ο πατέρας του 26χρονού Ιωνά που το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο βίαια, μίλησε στο Star για την τραγική απώλεια του γιού του.

"Τι να σας πω, ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής, πέμπτο έτος ήταν τώρα, είχε να κάνει μια εργασία και ήθελε να μελετήσει διάφορους σταθμούς, σταθμούς μετρό στο Τελ Αβίβ και πήγε χθες να κάνει αυτό το πράγμα. Και στον σταθμό αυτό στη Γιάφα, έπεσε εκείνη την ώρα, το απόγευμα να κάνουν τρομοκρατική ενέργεια, και τον πυροβόλησαν, τέσσερις σφαίρες. Δεν υπάρχουν λόγια", λέει ο πατέρας του Ιωνά.


Διαβάστε ακόμα: Ξεσπά ο πατέρας του δολοφονημένου Ιωνά Καρούση: «Αυτή η τρέλα με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνει αθώους, δεν θα τελειώσει ποτέ» (βίντεο)

Ο Ιωνάς δεν συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς 

Ο Ιωνάς Καρούσης έμενε στο Τελ Αβίβ από το 2020, όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική. Όπως αποκάλυψε ο θείος του, Γιώργος Καρούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, η οικογένεια Καρούση δεν είχε άλλο παιδί εκτός του Ιωνά.

Σύμφωνα με τον θείο του 26χρονου, ο Ιωνάς δεν συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπό τον φόβο επίθεσης, ωστόσο βρέθηκε στο τραμ εν μέσω των σειρηνών καθώς έπρεπε να μετακινηθεί άμεσα.

"Ήταν έξω από το τρένο, περίμενε στη στάση, είχε μια δουλειά εκεί κοντά. Ήταν περαστικός και δεν πρόλαβε να φύγει", είπε επίσης ο θείος του 26χρονου, αδερφός του καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούση. "Γάζωναν όποιον έβρισκαν. Ακόμη δεν έχουμε μάθει και εμείς περισσότερα, είναι πολύ βαρύ το κλίμα στην οικογένειά μας", αναφέρει.


Δείτε ακόμα: Συγκλονισμένη η Άννα Διαμαντοπούλου από τον χαμό του γιού του παιδικού της φίλου, Δημήτρη Καρούση – «Είμαστε κοντά σου» 

Η τελευταία ανάρτηση του Ιωνά

Η τελευταία ανάρτηση του Ιωνά είχε γίνει στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Το μέρος που έκανε διακοπές με την παρέα του, πριν επιστρέψει στο Ισραήλ.


Ο αποχαιρετισμός της συντρόφου του, Μαργαρίτα

Η σύντροφος του νεαρού Έλληνα, αποχαιρέτησε με δύο αναρτήσεις τον αγαπημένο της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Η Μαργαρίτα δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία όπου οι δυο τους ποζάρουν χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι: "Δεν γίνεται να έχεις φύγει" γράφει μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο Ιωνάς δεν είναι πλέον κοντά της.

Δείτε: Ραγίζει καρδιές η σύντροφος του δολοφονημένου Ίωνα Καρούση στο Τελ Αβίβ: «Δεν γίνεται να έχεις φύγει καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» (φωτό)

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Ο 26χρονος ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Η μητέρα του, Ράνια Καρούση, είναι γνωστή παιδίατρος.

Ο 26χρονος Ιωνάς ζούσε στο Ισραήλ με την οικογένειά του και ήταν μόνιμος κάτοικος Ιεροσολύμων, ωστόσο αγαπούσε την Ελλάδα και την επισκεπτόταν συχνά μαζί με τους γονείς του αλλά και τους παιδικούς του φίλους, κυρίως τα καλοκαίρια.

Από το 2020, ο Ιωνάς σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr