Βίντεο που συγκινεί: 11χρονη όμηρος των ISIS επιστρέφει στην οικογένειά της στο Ιράκ 10 χρόνια μετά

Δάκρυα και αγκαλιές με τους αγαπημένους της 

Σε μια μυστική αποστολή που διεξήχθη από ισραηλινούς ειδικούς πράκτορες και διεθνείς συνεργάτες, η Fawzia Amin Sido μπόρεσε να επανενωθεί με την οικογένειά της μετά την απαγωγή, την πώληση και τη διακίνηση από το ISIS και τη Χαμάς.

Σε ηλικία μόλις 11 ετών αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν Παλαιστίνιο μαχητή του ISIS και στη συνέχεια παρασύρθηκε στη Γάζα.

Μετά την αποκάλυψη  της απελευθέρωσής της, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι ο απαγωγέας της «πιθανότατα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομών των IDF».

Αυτό επέτρεψε στην Fawzia να καταφύγει σε ένα κρησφύγετο και να σωθεί.

«Η νεαρή κοπέλα έφυγε από τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες σε μια μυστική επιχείρηση μέσω του περάσματος Κερέμ Σαλόμ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός.

«Αφού πέρασε στο Ισραήλ, μεταφέρθηκε στην Ιορδανία μέσω του διασταυρώματος Allenby και στη συνέχεια στην οικογένειά της στο Ιράκ».

Ο διευθυντής του γραφείου ψηφιακής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, ο Νταβίντ Σαράνγκα, έγραψε στα social media ότι «η Φαουζία, ένα κορίτσι Γιαζίντι που απήχθη από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και μεταφέρθηκε στη Γάζα σε ηλικία μόλις 11 ετών, διασώθηκε τελικά από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».

Επανενώθηκε με την οικογένεια της στο Ιράκ

Ένας εκπρόσωπος του State Department είπε ότι η γυναίκα (21 ετών σήμερα) είναι σε καλή κατάσταση σωματικά αλλά υποφέρει ψυχικά λόγω της αιχμαλωσίας της και των άθλιων συνθηκών που βίωσε στη Γάζα. Έχει ήδη επιστρέψει στην οικογένειά της, στο βόρειο Ιράκ.

Περισσότερες από 6.000 Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Σιντζάρ του Ιράκ το 2014. Πολλές πουλήθηκαν σκλάβες ή εκπαιδεύτηκαν ως παιδιά-στρατιώτες και μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες, όπως στη Συρία και την Τουρκία.

Μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί και απελευθερωθεί 3.500 αλλά οι υπόλοιπες 2.600 αγνοούνται ακόμη. Πολλές από αυτές πιθανότατα έχουν σκοτωθεί, όμως ακτιβιστές Γιαζίντι λένε ότι πιστεύουν πως εκατοντάδες είναι ακόμη ζωντανές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr