Μέγαρο Μουσικής: Σπάνια εμφάνιση του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με την κόρη του, Ερατώ

Παρευρέθηκαν στο 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με λαμπερές παρουσίες και σύνθημα την χαρά και την αγάπη για το σινεμά πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό και συγκινητικό κλίμα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 η Τελετή Έναρξης του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών, Μαρίας Μπόμπολα. 

To 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έκανε πανηγυρική έναρξη με την προβολή του Χρυσού Φοίνικα των φετινών Καννών, το ANORA του Σον Μπέικερ, ευγενικής παραχώρησης της εταιρίας Tanweer.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή εκλεκτοί και εκλεκτές προσκεκλημένοι και προσκεκλημένες από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και θεσμών που στηρίζουν σταθερά και έμπρακτα την δημιουργική παραγωγή της χώρας.

Ανάμεσα τους έκανε και μία σπάνια εμφάνιση ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος με την κόρη του, Ερατώ.

Πόζαραν αγκαλιά με (σχεδόν) ματσι-ματσι look.

Ο σκηνοθέτης επέλεξε nude παντελόνι με λευκό πουκάμισο, ενώ η νεαρή φόρεσε μακρύ σακάκι ίδιας απόχρωσης, τζιν  παντελόνι και μαύρο cropped top.

Το σύντομο who is who του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος είναι Έλληνας σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως φωτογράφος. Σπούδασε σκηνοθεσία στο American Film Institute στο Λος Άντζελες, όπου έζησε και εργάστηκε μέχρι το 1981.

Το 1987 ίδρυσε στην Αθήνα τη Φιλμική Εταιρεία ΑΕ (σήμερα Filmiki Productions SA) όπου παράγει διαφημιστικά σποτ και σκηνοθετεί μεγάλου μήκους ταινίες. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών/Παραγωγών Κινηματογράφου, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Greenpeace Hellas. Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Hellenic Film Academy), θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Η ταινία του Μέγαρα που συν-δημιούργησε με τον Σάκη Μανιάτη το 1974 έχει χαρακτηριστεί σημαντικό πολιτικό τεκμήριο και το πρώτο οικολογικό ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα.

Το 1974, τιμήθηκε με το Βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και με το Βραβείο Αρτιότερης Παραγωγής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2013, τιμήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής για τα 40 χρόνια από την πρώτη της προβολή, με την εκδήλωση: "Η δύναμη παρέμβασης του κινηματογράφου στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες..."

Διαβάστε ακόμη: Νέα τάση! Oversized κουστούμια με σουτιέν αντί για τοπ - Ποιες ξεχωρίσαμε (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr