Θάνατος 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού - Για συνέργεια ο μηχανικός που έδωσε άδεια (βίντεο)

Τυχόν ποινικές ευθύνες σε άλλα πρόσωπα εξετάζονται αφού έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη από τη Βέροια, σε λούνα παρκ Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός που έδωσε άδεια για λειτουργία του παιχνιδιού, για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου, λίγες μέρες αφότου οι τρεις κατηγορούμενοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι (ανωμοτί) για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν στον ανακριτή Πολυγύρου.


Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα: Αποκάλυψη: Το παιχνίδι που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης ήταν ιδιοκατασκευή – Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνώμονα (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: «Όλα είναι σάπια, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα»: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr