Νέα Ζηλανδία: Πατέρας πήρε τα 3 παιδιά του & εξαφανίστηκε - Τον αναζητούν οι Αρχές από το 2021

Υλικό από τις κάμερες δίνει ελπίδες

Ένας πατέρας-φυγάς που εντοπίστηκε με τα τρία του παιδιά στην έρημο τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του αναζητείται για ληστεία τράπεζας όπου δραπέτευσε με ποδήλατο.

Ο Tom Phillips, μαζί με την κόρη του Jayda, τώρα 11 ετών, τον γιο Maverick, 9 και τη μικρότερη κόρη Ember, 8, εξαφανίστηκαν από την πόλη Marokopa της Νέας Ζηλανδίας τον Δεκέμβριο του 2021.

Αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας των τριών παιδιών αναζητείται για ανάκριση για μια ένοπλη ληστεία μιας τράπεζας στο Te Kuiti κοντά στη Μαρόκοπα τον Σεπτέμβριο του 2023, με την αστυνομία να προειδοποιεί το κοινό.

Η μητέρα των παιδιών δεν γνώριζε όλον αυτόν τον καιρό που βρισκόταν η οικογένεια της.

Να πούμε, ακόμη, ότι ο Tom Phillips δεν έχει τη νόμιμη επιμέλεια των παιδιών του.

Η εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2023

Η προηγούμενη φορά που είχαν εντοπιστεί ίχνη του Φίλιπς ήταν τον Νοέμβριο του 2023. Τότε, ο Φίλιπς φέρεται να έκλεψε ένα τετράτροχο ποδήλατο από μια αγροικία και να εισέβαλε σε κατάστημα στην πόλη Πιόπιο.

Σε εικόνες από κάμερα CCTV είχαν καταγραφεί δύο φιγούρες σε έναν δρόμο, που πιστεύεται ότι ήταν ο πατέρας-φυγάς και ένα από τα παιδιά.

Την περασμένη Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, έγινε ωστόσο γνωστό ένα νέο στοιχείο που κρίνεται ως ιδιαίτερο σημαντικό για τον εντοπισμό τους.

Η εξαφανισμένη οικογένεια εθεάθη στο αγρόκτημα της απομακρυσμένης κοινότητας Μαροκόπα, στην περιοχή Γουαϊκάτο. Ο πρόσφατος εντοπισμός τους έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο όταν μια παρέα εφήβων που είχαν βγει στο δάσος για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα έβγαλαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τραβούσαν βίντεο τη φύση γύρω τους.

Οι έφηβοι ήταν "μόλις περίπου 50 μέτρα" από την ομάδα των τριών παιδιών και του ενήλικα όταν τους είδαν για πρώτη φορά. Οι νεαροί κυνηγοί τους πλησίασαν και ο ενήλικας τους ρώτησε "Τι κάνετε εδώ; Ποιοι είστε; Ξέρει κανείς άλλος ότι είστε εδώ;"

Η απάντηση που πήρε ο άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Φίλιπς ήταν "μόνο εσύ". Και έτσι ο πατέρας-φυγάς συνέχισε να περπατά μέσα στο δάσος με τα παιδιά του.

Οι έφηβοι περιέγραψαν τον Φίλιπς ότι είχε μακριά γένια και κρατούσε όπλο, είπε ο Μακόβινι, και όλα τα παιδιά ήταν μασκοφόροι "σαν να πήγαιναν στον θάμνο για λίγο".

Ο οικισμός Μαροκόπα είναι ένας από πιο μικρούς στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη τη χώρα. Πλέον, θεωρείται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για να βρεθεί η χαμένη οικογένεια οι έρευνες για την οποία πλησιάζουν τα τρία χρόνια.

Από την Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, ο επιθεωρητής Άντριου Σόντερς, περιέγραψε τα βίντεο ως "αξιόπιστο υλικό".

Περιπολίες της αστυνομίας και εθελοντών ξεκίνησαν σε όλη την περιοχή από το βράδυ της Πέμπτης. Επί μία εβδομάδα, δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν.

"Αν και δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι έχουμε τους πόρους για να ανταποκριθούμε σε οποιεσδήποτε πληροφορίες ή αναφορές θεάσεων που έρχονται", δήλωσε ο επιθεωρητής Σάντερς.

Και πρόσθεσε ότι "εστιάζουμε στην ασφαλή επιστροφή των Τζέιντα, Μάβερικ και Έμπερ στην whānau (σ.σ. όπως είπε στη γλώσσα των Μαορί, δηλαδή στην οικογένειά τους) και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε αυτό".

Η μητέρα των παιδιών, που τα είδε για τελευταία φορά το 2021, δήλωσε στη New Zealand Herald ότι "ανακουφίστηκε" όταν έμαθε ότι ήταν ζωντανά.

"Είμαι τόσο χαρούμενη που είναι όλοι εκεί", είπε, αναγνωρίζοντας αμέσως κάθε παιδί. "Είμαι τόσο ανακουφισμένη που βλέπω και τα τρία μωρά μου. Είναι όλοι ζωντανοί".

Για τον πρώην σύντροφό της που έχει πάρει τις δύο κόρες και τον γιο τους, είπε: "Δεν νοιάζεται για αυτά. Είναι απλώς πιόνια στο παιχνίδι του εναντίον μου".

Η γιαγιά των παιδιών και μητέρα του Φίλιπς, Τζούλια, είπε επίσης στη NZ Herald ότι ήταν χαρούμενη που έβλεπε τα εγγόνια της και ότι "θα ήθελε πολύ να έρθουν σπίτι".

"Είμαστε ανακουφισμένοι που είδαμε τα παιδιά ζωντανά και καλά", είπε. "Το πιστεύαμε ότι θα ήταν καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr