Στην Βαυαρία ο Παύλος με τον γοητευτικό του γιο, Αχιλλέα - Γιόρτασαν το Oktoberfest με μπύρες! (φωτό)

Μοιράστηκαν στιγμιότυπα στα social media από την εμπειρία τους στη Γερμανία

Εκτός Ελλάδας ταξίδεψε ο Παύλος για ακόμη μία φορά!

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας δέχτηκε την ευγενική πρόσκληση από τον πρίγκιπα Λουδοβίκο και τη Σοφία της Βαυαρίας, απογόνους του βασιλιά Όθωνα, προσφέροντας του ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο.

Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε εξαιρετικά σημεία της πόλης, όπως στην διάσημη αρχαία ελληνική συλλογή κοντά στην Αψίδα της Νίκης προς τιμή των Ελλήνων ηρώων της επανάστασης του 1821, το παλάτι Nymphenburg και το εργαστήριο πορσελάνης του καθώς και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Επίσης, συμμετείχε στο Oktoberfest, και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέλη της ελληνικής κοινότητας και να παρακολουθήσει μαζί τους στην Ορθόδοξη εκκλησία την Κυριακάτικη θεία λειτουργία.

Μια πρώην καθολική εκκλησία που δωρήθηκε στην Ορθόδοξη ελληνική κοινότητα από τον βασιλιά Λουδοβίκο το 1828.

Εκείνη την εποχή το Μόναχο είχε λιγότερο από χίλιους Έλληνες και σήμερα η κοινότητα μας αποτελείται από περίπου 30,000 Έλληνες στο Μόναχο, καθώς και άλλους 20 με 30,000 που, ενώ δεν κατέχουν πλέον ελληνικά διαβατήρια, συνεχίζουν να αγκαλιάζουν την κληρονομιά τους.

Μέσα από ένα καρουζέλ φωτογραφιών βλέπουμε τον πρίγκιπα να απολαμβάνει την επίσκεψη του και μας δείχνει κάποια από τα μέρη που επισκέφθηκε.

Φυσικά, δεν έκανε αυτό το ταξίδι μόνος αλλά με την συνοδεία του (κούκλου!) γιου του, Αχιλλέα.

Λόγω Oktoberfest μπαμπάς και γιος ήπιαν και τις μπύρες τους!

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Θεοδώρα – Μάθιου Κουμάρ: Το αποχαιρετιστήριο πάρτι, υπερπαραγωγή – Άννα Μαρία, Νίνα Φλορ & Βασίλισσα Σοφία φόρεσαν τα ωραιότερα floral dresses (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Συγκινημένος ο Πρίγκιπας Παύλος για τον γάμο της αδελφής του, Θεοδώρας: «Ο πατέρας μου την αγαπούσε αφάνταστα, θα ήταν πολύ χαρούμενος» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr