Αλεξέι Ναβάλνι: «Αν τελικά με καθαρίσουν, το βιβλίο μου θα είναι το μνημόσυνο μου» - Τι γράφει στα απομνημονεύματά του μέσα στη φυλακή-τάφο

Αλεξέι Ναβάλνι ο άνθρωπος που πέθανε για τη δημοκρατία και τα ιδανικά του στη χώρα του τη Ρωσία

Ο ακτιβιστής Alexei Navalny, ηγέτης της αντιπολίτευσης για δύο δεκαετίες στη Ρωσία  επέζησε από δηλητηρίαση με novichok από Ρώσους πράκτορες το 2020, επέστρεψε αφού ανάρρωσε στη Γερμανία πέντε μήνες αργότερα, φυλακίστηκε και πέθανε πριν μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο.

Ο Ναβάλνι έγραψε τα απομνημονεύματά του μέσα στη φυλακή που πέθανε από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου σύμφωνα με του Ρώσους κάτω από συνθήκες εξάντλησης.

Τώρα τα απομνημονεύματα που έγραψε τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους "The Times", αποκαλύπτουν έναν χαρισματικό και εξαιρετικά θαρραλέο άνθρωπο.

Δείτε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: Τι είναι το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», βολική αιτία σύμφωνα με τους Ρώσους - Στη φυλακή ζούσε σε συνθήκες φυσικής εξάντλησης (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: «Δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα στην καρδιά» ισχυρίζεται ακτιβιστής - Η τεχνική της «μονής γροθιάς» που χρησιμοποιεί η KGB

Δείτε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: Γεμάτη «μπλε σημάδια» η σορός του 47χρονου Ρώσου αντικαθεστωτικού - Η γυναίκα και η μητέρα του δεν μπορούν να δούνε το νεκρό σύζυγο, γιο (βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr