Sebastian Stan: Υποδύεται τον Ντόναλντ Τραμπ στα νιάτα του - "Θα έπρεπε να είναι ευγνώμων ο υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής για αυτή την ταινία & όχι να την μπλοκάρει όσο μπορεί"

Δείτε το τρέιλερ

Ο πρωταγωνιστής μιας αμφιλεγόμενης νέας ταινίας για τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος «θα έπρεπε να είναι ευγνώμων» που η ταινία παρουσιάζει μια «σύνθετη, τρισδιάστατη εκδοχή» της ζωής του.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Σταν υποδύεται τον Τραμπ στην ταινία "The Apprentice", η οποία επικεντρώνεται στα νεότερα χρόνια του Τραμπ ως μεγιστάνα ακινήτων στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην πρόεδρος έχει απειλήσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των παραγωγών, χαρακτηρίζοντας την ταινία «ψεύτικη και χωρίς κλάση» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «αποτύχει» στα ταμεία.

Η ταινία δυσκολεύτηκε να βρει διανομέα στις ΗΠΑ, ενώ ο σκηνοθέτης της την έχει περιγράψει ως «την πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει ποτέ».

Δείτε εδώ το τρέιλερ: 

Η "The Apprentice" διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1970 και του 1980, όταν ο Τραμπ άρχιζε να χτίζει τη φήμη του ως επιχειρηματίας στη Νέα Υόρκη.

Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση του Τραμπ με τον δικηγόρο και μέντορά του Ρόι Κον (τον οποίο υποδύεται ο Τζέρεμι Στρονγκ από το "Succession"), ο οποίος του μετέδωσε αξίες όπως το να μην παραδέχεται ποτέ την ήττα.

Μιλώντας στο BBC, ο σκηνοθέτης Αλί Αμπάσι δήλωσε ότι η δημιουργία και η κυκλοφορία της ταινίας ήταν «με διαφορά η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει» και αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εύρεση διανομέα μετά την πρεμιέρα της ταινίας τον Μάιο.

«Όταν βρισκόμασταν στο [Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών] και λάβαμε παρατεταμένο χειροκρότημα και όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, σκεφτόμουν ότι θα γίνει πόλεμος προσφορών – να πάω με τη Warner ή το Netflix, ποιον να διαλέξω;»

Αντίθετα όμως με τις προσδοκίες του, ο Αμπάσι δήλωσε ότι στη συνέχεια διαπίστωσε πως «ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε διανομέα» – πιθανότατα λόγω της απειλής του Τραμπ να τους μηνύσει.

Η "The Apprentice" κυκλοφόρησε τελικά στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δυσκολεύεται στα ταμεία εκεί.

Studio Canal Sebastian Stan as Donald Trump in The Apprentice - he is on a white landline phone while sitting at a desk strewn with business papers. He is dressed in a navy suit and looks very serious.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στη Βρετανία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου την Τρίτη το βράδυ, πριν από την κυκλοφορία της στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή. Ο Αμπάσι επιβεβαίωσε ότι ήθελε να διασφαλίσει την κυκλοφορία της ταινίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει την Καμάλα Χάρις, ώστε να γίνει μέρος της συζήτησης.

«Οι επιλογές ήταν είτε να κυκλοφορήσει αυτή η ταινία ενδεχομένως κατά τη διάρκεια μιας προεδρίας Τραμπ ή μετά τις εκλογές, ό,τι κι αν συμβεί, είτε να το κάνουμε τώρα», είπε ο Αμπάσι.

«Και νομίζω ότι πνευματικά και καλλιτεχνικά είναι πολύ πιο συναρπαστικό [να κυκλοφορήσει τώρα].

«Δεν νομίζω ότι έχει γίνει ποτέ ταινία για ένα άτομο που διεκδικεί αξίωμα την ίδια στιγμή που το κάνει, και να υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση, είναι πραγματικά μοναδικό, ειλικρινά, και γιατί να χάσω αυτή την ευκαιρία;»

Πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να επηρεάσουμε ή να αλλάξουμε το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ; Μακάρι να είχα αυτές τις δυνάμεις!»

Ωστόσο, ο Στρονγκ πρότεινε ότι η ταινία θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει κάποιους ψηφοφόρους.

«Με κάποιον μικρό τρόπο, νομίζω ότι θα μπορούσε να αλλάξει την άποψη του κόσμου για αυτόν ή τον τρόπο που τον αντιλαμβάνονται, αλλά η ταινία δεν είναι πολιτική πράξη, είναι μια ιστορία», είπε.

Η ταινία έχει λάβει μικτές κριτικές και υπάρχει συζήτηση για το αν θα μπορούσε να μπει στην κούρσα των Όσκαρ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν η ταινία θα είναι υποψήφια, σημείωσε ο Ρίτσαρντ Λόσον του Vanity Fair.

«Αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές, δεν νομίζω ότι [οι ψηφοφόροι των βραβείων] θα θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτή την ταινία», είπε ο Λόσον στο podcast "Little Gold Men".

«Θα πρέπει να κερδίσει η Χάρις για να πουν οι άνθρωποι: "Εντάξει, νικήσαμε ξανά το κακό, μπορούμε τώρα να επανεξετάσουμε τη νεαρή ζωή του από ασφαλή απόσταση."»

Αν η ταινία μπει τελικά στην κούρσα των Όσκαρ, ο Στρονγκ θα μπορούσε να βρεθεί σε άμεσο ανταγωνισμό με τον πρώην συμπρωταγωνιστή του στο "Succession", Κίραν Κάλκιν, στην κατηγορία β' ανδρικού ρόλου.

Διαβάστε ακόμη: Τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ; 49χρονος βρέθηκε οπλισμένος σαν "αστακός" κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση - Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Elon Musk: «Αν δεν νικήσει ο Donald Trump στις εκλογές, τη γ…Η Κάμαλα θα με βάλει φυλακή σίγουρα» - Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr