Beef Wellington: Μάθετε να φτιάχνετε το παραδοσιακό φαγητό των Βρετανών – Ζουμερό μοσχάρι & γύρω – γύρω τραγανή σφολιάτα (βίντεο)
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Το Beef Wellington είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Μ. Βρετανίας.
Είναι φτιαγμένο από φιλέτο μπριζόλας επικαλυμμένο με πατέ (συχνά πατέ φουά γκρα) και duxelles, τυλιγμένο σε ζύμη μικρής κρούστας και στη συνέχεια ψημένο. Ορισμένες συνταγές περιλαμβάνουν το τύλιγμα του επικαλυμμένου κρέατος σε προσούτο ή ζαμπόν ξηρής ωρίμανσης για να διατηρηθεί η υγρασία του και να αποφευχθεί η υγρασία του.
Ας δούμε πως γίνεται αυτή η ιδιαίτερη και λαχταριστή συνταγή:
Η δημοφιλής τραγουδίστρια Jade Bites μας δείχνει πως να την δημιουργήσουμε βήμα βήμα.
Τα υλικά:
Για το μοσχάρι
- 1 ½ kg μοσχάρι φιλέτο ή κόντρα ή ribeye (φιλέτο μπριζόλας)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 600 γρ. ασπρομανίταρα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 12 φέτες καπνιστό χοιρομέρι,
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Για τη σφολιάτα
- 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο
Δείτε το βίντεο με την απλή εκτέλεση:
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Εσείς θα το δοκιμάσετε;
Διαβάστε ακόμα: Ντίνα Νικολάου: Κολοκύθα γεμιστή με κριθαράκι λαχανικών και σπανάκι- Χορταστική, πεντανόστιμη, σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο !
Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Λουκάκος: Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με σκορδοβούτυρο - Φοβερός συνδυασμός αρωμάτων & γεύσεων ! (βίντεο)
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr