Δείτε βίντεο: Drone εντοπίζει τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Κάθεται σε πολυθρόνα σε χαλάσματα πριν τον σκοτώσουν οι Ισραηλινοί, είχε μαζί του 10χιλ. δολ

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσπαθούσε να ξεφύγει, επάνω του βρέθηκαν πάνω από 10.000 δολάρια

Ο Γιαχία Σινουάρ ανέλαβε ηγέτης της Χαμάς πριν από περίπου δύο μήνες, ήταν ο "εγκέφαλος" της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και είναι νεκρός.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα του Ισραήλ στη Χαμάς τον τελευταίο χρόνο, αν και τυχαία το περίπολο των Ισραηλινών έπεσε πάνω του στη περιοχή της Ράφα.

Ο Σινουάρ, κατάφερε να διαφύγει από το κυνηγητό των ισραηλινών δυνάμεων εδώ και έναν χρόνο. Πληροφορίες έλεγαν ότι κρυβόταν στα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών από ισραηλινά στρατεύματα, τα οποία φαινομενικά δεν γνώριζαν ότι είχαν πιάσει έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τα οποία, όπως είπε, έδειχναν τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς πριν σκοτωθεί.

Στο βίντεο ο Σινουάρ εμφανίζεται τραυματισμένος καθώς κάθεται σε ένα ερειπωμένο κτίριο.

Καθισμένος σε μια καρέκλα, με το πρόσωπό του καλυμμένο, φαίνεται να προσπαθεί να πετάξει ένα αντικείμενο στο drone, ίσως ένα κομμάτι ξύλο.

 

Πώς έπεσε στα χέρια των Ισραηληνών

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς, τον οποίο κυνηγούσαν οι μυστικές υπηρεσίες εδώ και ένα χρόνο, σκοτώθηκε αφού βγήκε από το σύστημα υπόγειων σηράγγων της οργάνωσης καθώς προσπαθούσε να διαφύγει σε ασφαλέστερη τοποθεσία.

Είπαν ότι τον βρήκαν στρατιώτες του πεζικού που ερευνούσαν μια περιοχή στην περιοχή Ταλ Ελ Σουλτάν της νότιας Γάζας, όπου πίστευαν ότι βρίσκονταν ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Οι στρατιώτες είδαν τρεις ύποπτους μαχητές να κινούνται μεταξύ των κτιρίων και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σινουάρ διέφυγε σε ένα κατεστραμμένο κτίριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, βλήματα άρματος μάχης και ένας πύραυλος εκτοξεύθηκαν στο κτίριο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο αναγνωρίστηκε μόνο ως μαχητής.

Τα στρατεύματα εισήλθαν στο κατεστραμμένο κτίριο και τον βρήκαν με ένα όπλο, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και 40.000 σέκελ (10.731,63 δολάρια).

«Προσπάθησε να διαφύγει και οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν», δήλωσε ο υποναύαρχος Χαγκάρι εκπρόσωπος των IDF κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις DNA και άλλους ελέγχους, όπως οδοντιατρικά αρχεία, καθώς ο Σινουάρ είχε περάσει 20 χρόνια σε φυλακή του Ισραήλ και είχαν όλα τα βιομετρικά του στοιχεία.

Δεν χρησιμοποιούσε τηλέφωνο

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο Σινουάρ πιστεύεται ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τηλέφωνα και άλλο εξοπλισμό επικοινωνίας που θα μπορούσε να επιτρέψει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να τον εντοπίσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr