Γιαμ γιαμ! Πεντανόστιμη τούρτα μόκα, από τα χέρια του σεφ μας, Κωνσταντίνου Μουζάκη!

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα και λέξη προς λέξη τις συμβουλές του Κ. Μουζάκη και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο! Θα γλείφουν τα δάχτυλά τους με τη μοναδική και λαχταριστή τούρτα μόκα που θα τους ετοιμάσετε!

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα και λέξη προς λέξη τις συμβουλές του Κ. Μουζάκη και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο! Θα γλείφουν τα δάχτυλά τους με τη μοναδική και λαχταριστή τούρτα μόκα που θα τους ετοιμάσετε!


ΥΛΙΚΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

200 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές σιρόπι
150 του λίτρου ηλιέλαιο
150 του λίτρου γάλα

ΓΕΜΙΣΗ

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

50 γραμμάρια σοκολάτα τσιπ,νιφάδες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, σκόνη κακάο και ζάχαρη κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το σιρόπι, το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά. μετά το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και το ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους 170 C .

Όσο ψήνετε το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε την μόκα μας, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ σε βραστό νερό και διαλύστε με την κρέμα γάλακτος και την σκόνη καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι η κρέμα γίνει κρεμμώδεις ανακατεύοντας συνέχεια στο μίξερ μας πολύ καλά...είναι έτοιμη για να κάνουμε την τούρτα μας.

Βγάζουμε το παντεσπάνι της τούρτας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Μετά το κόβουμε σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι μας και βάζουμε μια βάση κάτω τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι μας και βάζουμε την μισή από την κρέμα μόκας και απλώνουμε ομοιόμορφα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι μας από πάνω και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα μόκας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και αχνίζουμε σε όλοι την τούρτα μόκα!


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr