Ο «καλλιτέχνης» της γαστρονομίας Γιάννης Λουκάκος μας μαγειρεύει γεμιστά καλαμάρια με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη
O Γιάννης Λουκάκος μας μυεί στα μυστικά των μαγικών συνταγών του!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής...
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ (1 ώρα) ΥΛΙΚΑ
- Για τα καλαμάρια
- 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
- γέμιση με πλιγούρι
- 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. κάππαρη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- Για τη γέμιση
- 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
- 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τα καλαμάρια
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.
Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.
Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr