Πριγκίπισσα Κέιτ: Γιατί το μωβ είναι το αγαπημένο της χρώμα; Ο συμβολισμός πίσω από τα σύνολα & τα headpieces που φοράει (φωτό)

Δεν είναι τυχαία η επιλογή ...

Μετά από μήνες αποχής από τα βασιλικά της καθήκοντα, η πριγκίπισσα Κέιτ έχει αρχίσει να επιστρέφει σε μία (ας πούμε) κανονικότητα!

Μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών για τον καρκίνο πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις κι έχει επαφή με τον κόσμο.

Ανέκαθεν η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ τραβούσε τα βλέμματα σε κάθε επίσημη επίσκεψη.

Όλα τα φλας των paparazzi ήταν επάνω της αλλά και όλες οι fashionistas παρατηρούσαν με λεπτομέρεια το outfit της.

Εμείς θέλουμε να σταθούμε σε ένα χρώμα που φαίνεται να αρέσει στην Κέιτ Μίντλετον και να το διαλέγει αρκετά συχνά στα κομψά της σύνολα. 

Και αυτό δεν είναι άλλο από το μωβ, το οποίο "κρύβει" κάποιους συμβολισμούς...

Η μωβ κορδέλα συνήθως συμβολίζει την ευαισθητοποίηση για την επιληψία.

Η επιληψία είναι συχνά δια βίου και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως αρχίζει είτε στην παιδική ηλικία είτε σε άτομα άνω των 60 ετών.

Πρόκειται για μια κατάσταση του εγκεφάλου που προκαλεί επαναλαμβανόμενες κρίσεις σε ένα παιδί με την πάροδο του χρόνου. Μια κρίση είναι μια ξαφνική αλλαγή στη δραστηριότητα των ηλεκτρικών και χημικών σημάτων στον εγκέφαλο. 

Η επιληψία μπορεί να οφείλεται σε μια ιατρική κατάσταση ή τραυματισμό που επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Το νοσοκομείο Great Ormond Street (GOSH) στο Λονδίνο έχει ένα πρόγραμμα χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της επιληψίας σε παιδιά από το 1992. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν η βασιλική προστάτιδα του νοσοκομείου και ο ρόλος αυτός πέρασε στον γιο της, τον Βασιλιά Κάρολο.

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει επίσης επισκεφθεί το νοσοκομείο και έχει συναντηθεί με παιδιά και οικογένειες εκεί.

Και άλλοι συμβολισμοί του μωβ

Η μωβ κορδέλα χρησιμοποιείται επίσης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με διάφορες καταστάσεις πόνου, όπως χρόνιος και οξύς πόνος, καθώς και νευροπάθεια. Η νευροπάθεια είναι πόνος που σχετίζεται με τα νεύρα, και τα παιδιά με αυτήν την κατάσταση αναπτύσσουν πόνο, κάψιμο ή μυρμήγκιασμα στην περιοχή όπου επηρεάζονται τα νεύρα.

Η απόχρωση του μοβ που ονομάζεται Periwinkle είναι σύμβολο για τις διαταραχές διατροφής, όπως η ανορεξία και η βουλιμία. Οι διαταραχές διατροφής εμφανίζονται συχνά κατά την εφηβεία ή τη νεαρή ενηλικίωση, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθούν και κατά την παιδική ηλικία.

Ευαισθητοποίηση για την ενδοοικογενειακή βία: Προγράμματα και καμπάνιες με θέμα τη μωβ κορδέλα σε πολλές χώρες και κοινότητες στοχεύουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για την ενδοοικογενειακή βία στα σπίτια, τις γειτονιές, τους χώρους εργασίας ή τα σχολεία.

Το μωβ χρώμα φοριέται επίσης για την υποστήριξη της δράσης κατά της κακοποίησης ζώων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr