Άντρας που γεννήθηκε γυναίκα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με σύζυγο μια γυναίκα που ήταν άντρας! Μπερδευτήκατε; Δείτε φωτό του τρανς ζεύγους

«Γνωρίζοντας ότι είναι δικαίωμά μας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά μας»

Είναι το ζευγάρι που έγραψε ιστορία πέρυσι, όταν ο τρανς «πατέρας» έμεινε έγκυος από την τρανς «μητέρα».

Και τώρα, τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, ο Φερνάντο Μασάδο - που γεννήθηκε γυναίκα - και η σύντροφός του Νταϊάν Ροντρίγκεζ - που γεννήθηκε άνδρας - αποκάλυψαν ότι θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Οι νέοι γονείς, από το Εκουαδόρ, μίλησαν για τη ζωή με το νέο τους μωρό, αφού έγιναν το πρώτο τρανς ζευγάρι που έμεινε έγκυο στη Νότια Αμερική. «Δεν έχουμε ακόμα όνομα - ή μάλλον έχουμε - απλώς περιμένουμε να το ανακοινώσουμε».

Η κυρία Ροντρίγκεζ, που γεννήθηκε άνδρας - ως Λουίς - μίλησε για το πώς ποτέ δεν πίστευε ότι θα γνώριζε τη χαρά της μητρότητας. «Το να γίνω μητέρα δεν ήταν κάτι που πίστευα ότι θα κάνω ποτέ, επειδή είμαι τρανσέξουαλ», είπε.

«Ο νόμος απαιτούσε παλαιότερα να είσαι ευνουχισμένη για να αναγνωριστείς ως γυναίκα».

Η κυρία Ροντρίγκεζ είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα της το 2013, όταν έγινε η πρώτη τρανς υποψήφια για το Κογκρέσο.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς δυσκολεύτηκε όταν έκανε coming out στην οικογένειά της, η οποία την απέκλεισε και την ανάγκασε να ζήσει στους δρόμους.

Η κυρία Ροντρίγκεζ έχει μάλιστα απαχθεί αρκετές φορές. Το ζευγάρι ενημέρωνε συνεχώς τους θαυμαστές τους για την πορεία της εγκυμοσύνης και μοιράστηκε ακόμη και φωτογραφίες από το μαιευτήριο, όταν ο κ. Μασάδο γέννησε τον Ιούνιο.

«Μαντέψτε πού είμαστε και τι κάνουμε», έγραψε ο κ. Μασάδο σε μια φωτογραφία του ζευγαριού, φορώντας χειρουργικές ρόμπες και δίχτυα μαλλιών στο νοσοκομείο.

Επίσης, μοιράστηκε γενναία φωτογραφίες με την ουλή από την καισαρική τομή του, προσπαθώντας να διαλύσει τυχόν προκαταλήψεις ή παρανοήσεις.

Αρχικά ανακοίνωσαν την είδηση της εγκυμοσύνης τους στο διαδίκτυο, καθώς είχαν συλλάβει το παιδί φυσιολογικά, αφού κανένας από τους δύο δεν είχε υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου στα γεννητικά όργανα.

Εκείνη την περίοδο, η κ. Ροντρίγκεζ είπε στα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης: «Αυτό ήταν η επιθυμία και των δύο μας και δεν υπήρχε τίποτα βιολογικό ή νομικό που να μας σταματούσε, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε». «Ζούμε ως άνδρας και γυναίκα. Εγώ είμαι μια τρανσθηλυκή γυναίκα και ο Φερνάντο είναι ένας τρανσμάσκιουλιν άνδρας. Η διαδικασία για να φτάσουμε εδώ ήταν περίπλοκη και για τους δύο μας.

«Γνωρίζοντας ότι είναι δικαίωμά μας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά μας».

Ο κ. Μασάδο μίλησε επίσης για τη στιγμή που ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Τηλεφώνησε στη μητέρα του και της έστειλε μια φωτογραφία από το τεστ εγκυμοσύνης. Εκείνη το έδειξε σε έναν γιατρό, ο οποίος ανακοίνωσε: «Είναι θετικό».

«Άρχισα να κλαίω από ευτυχία, φόβο και αγωνία, όλα μαζί. Ήταν η πιο όμορφη στιγμή», είπε.

«Δεν είχα νιώσει ποτέ έτσι πριν. Ουάου, επιτέλους, είμαι απόλυτα ευτυχισμένος».

Διαβάστε ακόμη: Μία πραγματική ιστορία αγάπης: Έκανε coming out ως τρανς άνδρας και παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr