Πιάστηκε ο 26χρονος Βορειο-Ιρλανδός που οδήγησε σε αυτοκτονία 12χρονο κορίτσι με διαδικτυακές απειλές – «Κυνήγησε» 3.500 ανήλικα παιδιά (φωτό & βίντεο)

Φυλακίστηκε ισόβια!

Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για την ακραία σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσω διαδίκτυού και για την ανθρωποκτονία ενός 12χρονου κοριτσιού.

Ο 26χρονος Alexander McCartney παραδέχθηκε τις 185 κατηγορίες που του απαγγέλουν συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 αδικημάτων εκβιασμού.

Δημιούργησε ψεύτικες περσόνες και παρενόχλησε έως και 3.500 θύματα, ηλικίας 10 έως 16 ετών, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία αφού ένα 12χρονο κορίτσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Cimarron Thomas, αυτοκτόνησε το 2018 επειδή την κακοποιούσε.

Την Παρασκευή, ο δικαστής O'Hara δήλωσε στο δικαστήριο του Μπέλφαστ ότι ο McCartney, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και πέντε χρόνια, δεν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του πριν από το 2039.

Τι είναι το catfishing και τι έκανε ο McCartney;

Ο Alexander McCartney δρούσε μεταξύ 2013 και 2019 και έχει περιγραφεί ως «η μεγαλύτερη υπόθεση catfishing του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το catfishing αφορά τη χρήση μιας ψευδούς ταυτότητας στο διαδίκτυο για να γίνει φίλος και να εκμεταλλευτεί τα θύματα.

Πίσω από μια οθόνη υπολογιστή στο σπίτι του στη Βόρεια Ιρλανδία, ο McCartney απειλούσε και εκβίαζε τις ζωές χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Προσέγγισε τη συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων του στο Snapchat, αν και σε λίγες περιπτώσεις χρησιμοποίησε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, όπως το Instagram και το Kik.

Προσποιήθηκε ότι ήταν νεαρό κορίτσι για να δελεάσει τα θύματά του να στείλουν προσωπικές φωτογραφίες.

Μερικές φορές χρησιμοποιούσε φωτογραφίες που είχε πάρει από άλλα νεαρά κορίτσια και προσποιούνταν ότι ήταν αυτές όταν μιλούσε σε νέα θύματα.

Μόλις είχε τις φωτογραφίες, τους εκβίαζε για πιο ακραίες φωτογραφίες.

Αν δεν τους έστελναν, έλεγε ότι θα τους εξέθετε στους φίλους και την οικογένειά τους.

Ανάγκασε τα παιδιά να εμπλέξουν τα μικρότερα αδέλφια τους στην κακοποίηση, η οποία περιελάμβανε επίσης κατοικίδια ζώα και αντικείμενα της οικογένειας.

Η αστυνομία έχει πει ότι κατά καιρούς μοιράστηκε τις εικόνες με άλλους παιδόφιλους.

«Μικρά κορίτσια απειλήθηκαν με τον πιο διεφθαρμένο τρόπο»

Αν και οι ερευνητές πιστεύουν ότι στοχοποιήθηκαν έως και 3.500 παιδιά. Η υπόθεση αυτή επικεντρώθηκε σε 70 από αυτές, προκειμένου να παράσχει διαχειρίσιμο φόρτο υποθέσεων για το δικαστήριο.

Το 2018, έστειλε μήνυμα στην 12χρονη Cimarron Thomas στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Αφού της έκανε κομπλιμέντα και έβγαλε μια φωτογραφία, ξεκίνησε την εκστρατεία κακοποίησης.

Η Cimarron Thomas ήταν 12 ετών όταν ο McCartney άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά στο διαδίκτυο.

Απαίτησε περισσότερες φωτογραφίες της και απείλησε να τις αναρτήσει στο διαδίκτυο και να την εκθέσει αν δεν έκανε αυτό που είπε.

Φοβισμένη, δεν είπε σε κανέναν τι της συνέβαινε.

Ο McCartney συνέχισε να την κυνηγάει και να επιστρέφει για περισσότερες φωτογραφίες και της είπε ότι έπρεπε να συμπεριλάβει τη μικρή αδερφή της.

Αρνήθηκε να το κάνει και είπε ότι θα αυτοκτονήσει. Έβαλε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης.

Η Cimarron αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το νόμιμο όπλο της οικογένειάς της, ενώ ήταν ακόμα online με τον McCartney.

Η μικρότερη αδελφή της τη βρήκε.

Τέλος, σύμφωνα με το BBC, 18 μήνες αργότερα, ο πατέρας της Cimarron, Ben, αυτοκτόνησε και εκείνος. Όταν πέθανε, δεν ήξερε τον λόγο για τον οποίο η Cimarron είχε αυτοκτονήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr