Ντίνα Νικολάου: Ιδού το πιο ζουμερό κέικ ανανά – καρύδα! – Επικαλύψτε με την ονειρική σάλτσα & απολαύστε!

Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 χιλιοστόλιτρα ρόφημα καρύδας
  • 1 λοβό βανίλιας (σποράκια)
  • 250 γρ. ανανά (κονσέρβα), ψιλοκομμένο
  • 100 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα του ανανά)
  • φλοίδες αποξηραμένης καρύδας, για το στόλισμα, ανανάς ψιλοκομμένος, για το στόλισμα
  • Βούτυρο + αλεύρι για τη φόρμα

Για την σάλτσα καραμέλας

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak

 

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ.
  • Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα καρύδας μέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα σποράκια βανίλιας και τον ψιλοκομμένο ανανά. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ για να σκορπίσει στο μείγμα.
  • Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δεν βγει καθαρό, συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βγάζω το κέικ από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνω το χυμό ανανά με ένα κουτάλι φροντίζοντας να βραχεί παντού. Αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρω.

Για την σάλτσα καραμέλα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr