Αργυρώ Μπαρμπαρίγο: Ιδού πως θα φτιάξουμε τα πιο ζουμερά, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλο ψημένα στο φούρνο με πατάτες βουτύρου
Μην διστάσετε να τα μαγειρέψετε;
5 Νοεμβρίου 2024 - 9:01 πμ
Υλικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
- 2 λεμόνια, (χυμό)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. νερό
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγη ρίγανη αποξηραμένη
Για τις πατάτες βουτύρου
- 500 γρ. baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. ζωμό κότας ή νερό ζεστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
-
1 λεμόνι, (χυμό)
Εκτέλεση
- Κοτόπουλο παιδάκια
- Αφήνουμε τα παιδάκια κοτόπουλο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τα παιδάκια κοτόπουλο σε ταψί ρηχό, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε και καυτά όπως είναι, τα βουτάμε στη μαρινάδα.
- Έπειτα τα βάζουμε πάνω σε σχάρα μέσα στο ταψί και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 200°C να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η πετσούλα.
- Μαρινάδα για κοτόπουλο παιδάκια
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθούν τα παιδάκια κοτόπουλου για να τα βουτήξουμε καυτά όπως βγουν από τον φούρνο, έτσι θα γίνουν τραγανά, πολύ ζουμερά και μαλακά.
- Πατάτες βουτύρου
- Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα, τις πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις κόβουμε στη μέση.
- Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και βότανα.
- Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις μαλακώσουν, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες βουτύρου με την υπέροχη σάλτσα τους.
- Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακή, βουτυράτη και υπέροχη.
- Σερβίρουμε με τα ζουμερά παιδάκια κοτόπουλου.
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πεντανόστιμος κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια - Σερβίρεται με τέλεια, πλούσια σάλτσα !
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Μια διαφορετική, πεντανόστιμη μαρμελάδα, με υπέροχη γεύση, χωρίς ζάχαρη - Με μήλο & χουρμάδες !
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
1 Νοεμβρίου 2024
4 Νοεμβρίου 2024