Στέλιος Παρλιάρος: Σοκοκολατένια νουγκατίνα του ονείρου! – Για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας

Απλά μοναδική!

Αυτή η σοκολατένια νουγκατίνα συνδυάζει τη νουγκατίνα με τη σοκολατένια πάστα. Το αποτέλεσμα είναι γοητευτικό για τους λάτρεις της σοκολάτας.   

ΥΛΙΚΑ

Για το μπισκότο

  • 10 ασπράδια αυγών (300 γρ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κακάο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης + 500 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Για τη διακόσμηση

τριμμένη σοκολάτα ή 1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος, από την οποία βγάζουμε φλούδες σοκολάτας με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. 
  • Ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και το κακάο και τα ενσωματώνουμε απαλά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. 
  • Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα έως πέρα, σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 10 λεπτά.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. 
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει και ομογενοποιούμε με μια ελαστική σπάτουλα ή με ένα μπλέντερ χειρός. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.

Για τη συναρμολόγηση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr