Η Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πως να φτιάξουμε την τέλεια παραλλαγή της κοτόπιτας – Παιχνιδιάρικα & νόστιμα ρολάκια

Μην διστάσετε να την δοκιμάστε!

Η κοτόπιτα είναι από τις κλασικές πίτες που φτιάχνουν οι περισσότεροι. Δοκιμάστε την σε ρολό με αφράτη ζύμη μπριός και πολύχρωμες πιπεριές. Μπορείτε να την φτιάξετε και σε ατομικά ρολάκια για να δοθούν για το δεκατιανό των παιδιών ή να πάρετε στο γραφείο.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 670 γρ. αλεύρι τσουρεκιού, Μύλοι Δάκου
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 2 αυγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. 
  • Ανακατεύω για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι. Ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο και προσθέτω το αλάτι. 
  • Αφήνω να ζυμωθούν για 4-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια. 
  • Σταματάω το μίξερ, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Δουλεύω λίγο με τα χέρια μου και την πλάθω σε στρογγυλή μπάλα. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 40-50 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.

Για τις κοτόπιτες

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 25x35 εκ.
  • Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμη σε μακρόστενο φύλλο και με ένα μαχαίρι, κόβω από την μια άκρη σε λωρίδες. Με ένα κουτάλι βάζω αρκετή γέμιση από την πλευρά που δεν είναι κομμένη και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζω το ταψάκι και αφήνω τα ρολάκια για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Αλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Ντίνα Νικολάου: Ιδού το πιο ζουμερό κέικ ανανά – καρύδα! – Επικαλύψτε με την ονειρική σάλτσα & απολαύστε!

Διαβάστε ακόμα: Άκης Πετρετζίκης: Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας – Απλό, γρήγορο & πεντανόστιμο – Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανητές (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr