Άκης Πετρετζίκης: Πεντανόστιμη & θρεπτική μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά & σάλτσα ταχίνι-γιαούρτι – Υγιεινή & εύκολη συνταγή!

Ένα υπέροχο πιάτο!

Φτιάξτε μια πρωτότυπη, πεντανόστιμη και θρεπτική μακαρονοσαλάτα με βίδες ολικής άλεσης, ψητά λαχανικά και σπιτική σάλτσα από ταχίνι και γιαούρτι. Ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα!

Συστατικά

Για τα ψητά λαχανικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. βίδες, ολικής άλεσης 
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 70 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μαγιονέζα, light
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 20 γρ. μαϊντανό
  • 10 γρ. δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ψητά λαχανικά 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Κόβουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε κύβους, και τα βάζουμε σε ένα ταψί. 
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Για τη σύνθεση 

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, και τα αφήνουμε στην άκρη για να στραγγίξουν καλά. 
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το καλαμπόκι, το νερό, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε και αυτά, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. 
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψητά λαχανικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  • Μοιράζουμε τη μακαρονοσαλάτα σε πιάτα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και πιπέρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr