Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε γρήγορα λουκάνικα με αυγά & πατάτες – Το απόλυτο ρουστίκ φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι (βίντεο)

Συνδυάστε το με τριμμένη φέτα για να το απογειώσετε.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λουκάνικα με αυγά και πατάτες, το απόλυτο ρουστίκ φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Συνδυάστε το με τριμμένη φέτα για να το απογειώσετε.

Συστατικά

Για τις πατάτες

  • 200 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 2 πατάτες, μέτριες
  • αλάτι

Για τα λουκάνικα με αυγά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. λουκάνικα , καπνιστά
  • 4-5 αυγά, μεσαία
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φέτα, τριμμένη
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πατάτες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. 
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία τις πατάτες, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 8-9 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, και μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής. 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. 
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο ηλιέλαιο και να σοτάρουμε τις πατάτες αντί να τις τηγανίσουμε. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι.

Για τα λουκάνικα με αυγά

  • Τοποθετούμε ένα δεύτερο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες, και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα. 
  • Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με το αλάτι μόνο τα αυγά, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.

Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τραγανή τάρτα μήλου με σφολιάτα & καραμελωμένα μήλα - Κλασική & αγαπημένη συνταγή που όλοι λατρεύουν

Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλάρος: Cheesecake με κρέμα από γάλα αμυγδάλου & σιρόπι από χυμό πορτοκάλι – Ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα σας αφήσει άφωνους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr