Στέλιος Παρλιάρος: Τραγανά μπισκότα με εσπρέσο του «ονείρου» - Τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας
Δοκιμάστε τα!
6 υλικά, με πρωταγωνιστή τον καφέ, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μπισκότο προκλητικό για κάθε ώρα της μέρας.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα
- 320 γρ. βούτυρο Lurpak clarifier
- 150 γρ. έτοιμο καφέ εσπρέσο δυνατό
- ¼ κ.γ. στιγμιαίο καφέ
- 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 550 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Διαλύουμε στον εσπρέσο τον στιγμιαίο καφέ και, αφού κρυώσει, τον ενσωματώνουμε στο μείγμα του βουτύρου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και, στο τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό την αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 6 εκ. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τα μπισκότα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 25 με 30 λεπτά.
Για το βούτυρο clarifier (400-450 γρ. βούτυρο)
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να το ανακατέψουμε. Στη συνέχεα αφαιρούμε με ένα κουτάλι το καθαρό βούτυρο από την επιφάνεια, ξεχωρίζοντάς το από το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να παγώσει.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr