Κρουασάν σε σχήμα τουλούμπας από τον François Perret, καλύτερο ζαχαροπλάστη του κόσμου - Κυριακή με μία υπέροχη ολόφρεσκη παραλλαγή-Κόβεται, μεταφέρεται & τρώγεται εύκολα (φωτό-βίντεο)
Λαχταριστές δημιουργίες από τον top pastry chef
Ο François Perret είναι ένας διάσημος Γάλλος ζαχαροπλάστης, που κατέχει τη θέση του pastry chef στο εμβληματικό Ritz Paris από το 2015.
Αναγνωρισμένος για τις σύγχρονες και ανάλαφρες δημιουργίες του, τιμήθηκε ως "Καλύτερος Ζαχαροπλάστης Εστιατορίου στον Κόσμο" το 2019.
Ο Perret ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας σε κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Shangri-La και το Four Seasons, και από το 2021 λειτουργεί το "Le Comptoir" στο Ritz, όπου πειραματίζεται με πρωτότυπα γλυκά όπως μακρόστενα κρουασάν και madeleines με λιωμένη γέμιση.
Η φιλοσοφία του στη ζαχαροπλαστική περιλαμβάνει τη σύνδεση γεύσης, εμφάνισης και νοσταλγίας, δίνοντας έμφαση στη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών.
Έχει εμφανιστεί και σε διεθνές κοινό μέσω της σειράς του Netflix "The Chef in a Truck", όπου ανέδειξε τη γαλλική ζαχαροπλαστική σε αμερικανικό κοινό μέσα από ένα food truck.
Στο Instagram, ο Perret ανεβάζει καλλιτεχνικές φωτογραφίες των δημιουργιών του, όπως γλυκά με ευφάνταστα σχήματα και ζωντανά χρώματα, που αναδεικνύουν τη μοναδική αισθητική του.
Με περισσότερους από 400.000 ακόλουθους, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να επικοινωνεί την τέχνη του και να προσελκύει νέους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής.
Σας ανοίξαμε την όρεξη μήπως; Κυριακή σήμερα φάτε κι ένα γλυκάκι!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr