Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο & καφέ - Υπέροχα αρώματα & μοναδική γεύση που εκπλήσσει!
Απίθανη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
Για τα ατομικά κέικ
- 240 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. ασπράδι αυγού (από 10 μικρά αυγά)
- 260 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
Για τη γέμιση
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 100 γρ. λικέρ καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ατομικά κέικ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη και τα πλάθουμε σε σφαίρες.
Για τη σύνθεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερις ατομικές φόρμες ή τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και ύψους 8-10 εκ. Μοιράζουμε σε αυτά το μισό μείγμα του κέικ. Στο κέντρο τοποθετούμε από μία σφαίρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150-160ºC για 30 με 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε ακόμα:Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει δίπλες! - Λιώνουν τρυφερά στο στόμα, σκορπώντας μεθυστικά αρώματα πορτοκαλιού
Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων! Τραγανά μελομακάρονα για όλη την οικογένεια (βίντεο)
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr