Τι σημαίνει σαλάτα από τα χέρια του Γιάννη Λουκάκου: Σαλάτα με κριθάρι, πορτοκάλι και κάρι, φιστίκι Αιγίνης, κρανμπερι, υπερμοντέρνα και υγιεινή!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο για την παραχώρηση της συνταγής από το www.yiannislucacos.gr
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
200 γρ. κριθάρι
1 κιλό. ζωμό λαχανικών
100 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
60 γρ. σταφίδες
60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
15 γρ. κάρι, σκόνη
20 γρ. χυμό λεμονιού
20 γρ. μέλι
20 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τον ζωμό και το κριθάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε κι σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι. Σουρώνουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε το κριθάρι να κρυώσει εντελώς.
Ψήνουμε στον φούρνο τα κρεμμύδια στους 200⁰C μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κρανμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το κάρι, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μείγμα του χυμού πορτοκάλι με τις σταφίδες. Προσθέτουμε το κριθάρι, τα κρεμμύδια, το πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr