Η Ντίνα Νικολάου μας μαγεύει με την πορτοκαλόπιτα της με κανταΐφι – Ζουμερή & πεντανόστιμη!

Απίθανη συνταγή!

Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • placeholder-ingredient
  • 100 γρινδοκάρυδο

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για την πορτοκαλόπιτα

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό σκεύος διαμέτρου 25 εκ.
  • Ανοίγω το κανταΐφι και το αφρατεύω με τα χέρια μου. Το μεταφέρω στο σκεύος, προσθέτω το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με τα χέρια μου για να βραχεί καλά από το βούτυρο. Πιέζω λίγο με τα χέρια μου για να γίνει συμπαγές και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω το κανταΐφι για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, «χαλαρώνω» τις ίνες του κανταϊφιού για να γίνει πιο αφράτο.

 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της κρέμας και την ρίχνω στο ταψάκι με το μισοψημένο κανταΐφι. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζω την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και κάνω μικρές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Ραντίζω με το κρύο σιρόπι και αφήνω την πορτοκαλόπιτα να γίνει χλιαρή πριν την σερβίρω.

Διαβάστε ακόμα: 

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr