Συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με ξύδι μπαλσάμικο και καραμελωμένα κρεμμύδια μας προτείνει για σήμερα ο master της κουζίνας Γιάννης Λουκάκος!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το συκώτι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι.

Τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°c στο βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να μην το στεγνώσουμε.

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκαφετί χρώμα και να μυρίσει έντονα.

Προσθέτουμε το ξίδι (προσοχή θα αφρίσει) και μετά το ζωμό και τις σταφίδες. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κρέμα βαλσάμικο.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το συκώτι
    • 8 χοντρά κομμάτια συκώτι μoσχαρίσιο γάλακτος, των 125 γρ. το καθένα
    • αλεύρι για αλεύρωμα
    • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    • αλάτι
  • Για τη σάλτσα μπαλσάμικο
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 130 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
    • 180 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
    • 50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
    • 40 γρ. σταφίδες ξανθές
    • 40 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
    • θυμάρι, ψιλοκομμένο
    • τσάιβς, ψιλοκομμένο
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr