Στέλιος Παρλιάρος: Κέικ με κραμπλ σοκολάτας – Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 125 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  • 5 αυγά (250 γρ.)
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το κραμπλ

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 15 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 30 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 10 γρ. κακάο
  • γρχοντρό αλάτι (fleur de sel)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κραμπλ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε. Τέλος αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.

Για το κέικ

Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη, τη σκόνη αμυγδάλου, και στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24×11 εκ. Σκορπίζουμε το κραμπλ τρίβοντάς το στην επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160°C για ακόμη 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε με προσοχή για να μην καταστρέψουμε το κραμπλ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει κρέμα σοκολάτας – Comfort γλυκό, μόνο με 5 υλικά!

Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει cookies σοκολάτας με καραμελωμένο πορτοκάλι – Απολαυστική συνταγή για συνοδεύσετε το καφεδάκι σας (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr