Παραδοσιακή και νηστίσιμη λεμονάτη φασολάδα με ρίγανη και μαϊντανό από τον σεφ μας, Κωνσταντίνο Μουζάκη!
Ακολουθήστε λέξη προς λέξη τις συμβουλές του Κ. Μουζάκη και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα αλλά και τις... δυνατότητές σας!
Ακολουθήστε λέξη προς λέξη τις συμβουλές του Κ. Μουζάκη και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα αλλά και τις... δυνατότητές σας!
Υλικά για 5-6 άτομα
250 γραμμ. λευκά φασόλια, ψιλά ή μέτρια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 καρότα, σε κυβάκια
χυμός από 1-2 λεμόνια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζουμε 1-2 φορές και κάθε φορά τα ξεπλένουμε και πετάμε το νερό τους για να γίνουν πιο ελαφριά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα φασόλια, τον ζωμό και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα φασόλια. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Λίγα λεπτά προτού το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Σερβίρεται ζεστή.
Tips
• Αν θέλουμε τη φασολάδα καυτερή, μπορούμε να βάλουμε από την αρχή στην κατσαρόλα 1 καυτερή πιπεριά ή 1 κ.γ. μπούκοβο μέτριο ή καυτερό.
Το who is who του Κων/νου Μουζάκη
Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr