Παγκόσμια ημέρα των υπέροχων macarons: Δεν θέλω «ου»! Ιδού μια καταπληκτική συνταγή για το πιο φίνο, πανέμορφο και πολύχρωμο γλυκό της Άνοιξης!

Δείτε μια υπέροχη συνταγή για γαλλικά macarons, φτιαγμένα στην Ελλάδα από μια Αγγλίδα!

Δείτε την υπέροχη συνταγή για γαλλικά macarons, φτιαγμένα στην Ελλάδα από μια Αγγλίδα!



Μικροί μπελάδες, που τελικά αξίζουν τον κόπο!

Πείστηκα να μοιραστώ τη συνταγή μου με εσάς για τα Γαλλικά Macaron.

…έτσι μετά από πάαααααααααααααρα πολλές ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο ψάχνοντας την τέλεια συνταγή για macaron και ψάχνοντας για λύσεις σχετικά με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα, μπορώ τώρα να σας τα παραδώσω όλα μαζί τακτοποιημένα, έτσι ώστε να μην ψάχνετε άλλο!

Έτσι λοιπόν, το τέλειο macaron έχει “πόδια” τα οποία μένουν από κάτω χωρίς να απλώνονται. Είναι γυαλιστερό. Είναι λείο. Είναι μαλακό και η κρέμα δεν θα πρέπει να βγαίνει έξω από το περίγραμμα. Πώς λοιπόν όμως το κάνουμε αυτό?



Καταρχήν χρειαζόμαστε μία πολύ καλή συνταγή… Δοκίμασα πάρα πολλές, όμως αυτή για εμένα είναι η καλύτερη και βγάζει γύρω στα 30 – 40 κομμάτια.

100γρ Ασπράδια
200γρ. Ζάχαρη Άχνη
100γρ. Τριμμένα Αμύγδαλα (Αποφλοιωμένα και Ανάλατα)
44γρ. Κρυσταλλική Ζάχαρη

Η σημαντικότητα της προετοιμασίας…

Τα ασπράδια που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να μείνουν σε ένα μπολ, καλά σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη για μία ή δύο ημέρες, σε ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας κάνω επιστημονική εξήγηση γιατί το κάνουμε αυτό, αλλά πιστέψτε με δουλεύει.

Είναι πολύ σημαντικό η σύσταση του μείγματος να είναι σωστή – γι’αυτό και ζυγίζουμε τα ασπράδια. Είναι καλύτερα για το μείγμα να είναι λιγάκι πηχτό. Παραπάνω υγρασία και θα κάνει τα κελύφη να απλωθούν πάρα πολύ όταν τα σχηματίσετε στη λαδόκολλα ή να μην ψηθούν σωστά… και είμαστε στην αναζήτηση μας για τα τέλεια macaron!

Αγοράζω τα αμύγδαλα ολόκληρα και τα θρυμματίζω στο μπλέντερ. Μετά τα περνάω από ένα κόσκινο… ότι μεγάλο κομμάτι βρείτε, μπορεί να ξαναμπεί στο μπλέντερ… επαναλαμβάνετε μέχρι να έχετε μία σκόνη. Η άχνη πρέπει επίσης να περαστεί από κόσκινο πριν τη χρήση, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Η σωστή ζάχαρη άχνη επίσης είναι απαραίτητη. Δυστυχώς οι περισσότερες άχνες που βρίσκονται στα super market στην Ελλάδα είναι κοκκώδης… αλλά κατάφερα και βρήκα μία πολύ άχνη που είναι σαν πούδρα… μπορείτε να την αγοράσετε από το e-shop μας στο www.facebookshop.com/CakesBySamanthaShop ή από το κατάστημα μας, το οποίο βρίσκεται Ήβης 11, Μεταμόρφωση 14452. Επίσης μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμη εργαλεία που θα χρειαστείτε.



Ας αρχίσουμε λοιπόν!

1. Χτυπάμε τα ασπράδια, κατά προτίμηση σε ένα μίξερ, για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Ξεκινήστε να προσθέτετε 1 κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης σιγά σιγά για να φτιάξετε μαρέγκα. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη, όταν τα ασπράδια έχουν σφίξει τόσο πολύ που μπορούμε να αναποδογυρίσουμε το μπολ πάνω από το κεφάλι μας, χωρίς να πέσει τίποτα! Επίσης είναι και πολύ γυαλιστερη. Εάν θέλετε χρωματιστά macaron, είναι ακριβώς αυτό εδώ το σημείο, όπου πρέπει να προσθέσουμε το χρώμα. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε χρώματα σε υγρή μορφή!!!!!!!!! Θα αλλάξετε τη σύσταση του μείγματος πάρα πολύ. Τα μόνα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι σε μορφή τζελ ή πάστας. Εγώ προτείνω τα χρώματα της Sugarflair μιας και δεν είναι τόσο “υγρά” όσο κάποιων άλλων εταιριών και δεν χρειάζεται να βάλετε πάρα πολύ για να πετύχετε ένα ωραίο φωτεινό χρώμα, οπότε θα μείνει και το μείγμα μας στη σωστή του σύσταση.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα με την άχνη. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο μείγμα της μαρέγκας και τα ομογενοποιείτε, ανακατεύοντας ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ με μία σπάτουλα – μην τα χτυπήσετε και μην τα ανακατέψετε πάρα πολύ. Εάν τα ανακατέψετε πάρα πολύ, το μείγμα θα γίνει πολύ ρευστό. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να ανακατέψετε και με το που θα έχει ανακατευθεί όλο το χρώμα με το μείγμα, σταματήστε. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε χρώμα, σταματάτε αμέσως μόλις το μείγμα με τα αμύγδαλα, ανακατευθεί με το μείγμα της μαρέγκας. Εάν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα να ανακατέψετε λιγότερο, αντί παραπάνω. Εάν κρατάτε τη σπάτουλα όρθια, το μείγμα ΔΕΝ θα πρέπει να τρέχει πολύ. Το θέλουμε παχύρευστο!

3. Τώρα πρέπει να μπει σε μία σακούλα κορνέ με μία μεγάλη μύτη χωρίς σχέδιο. Εγώ χρησιμοποιώ αποσπώμενες σακούλες, μίας χρήσης. Εσείς τώρα εάν έχετε μαζοχιστικές τάσεις, μπορείτε με χαρά να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιήσιμες.

4. Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μικρούς κύκλους πάνω στη λαδόκολλα που έχετε στρώσει μέσα στο ταψί. Κρατήστε τη σακούλα οριζόντια, πιέστε, σταματήστε να πιέζετε και τραβήξτε γρήγορα. Εύκολο ε? Καλά..για μερικούς ίσως, αλλά για τους περισσότερους θνητούς όπως κι εγώ, κάποια θα βγουν μεγάλα, κάποια μικρά και κάποια σε κάτι ενδιάμεσο. Αν και θα είναι πολύ νόστιμα, θέλουμε επίσης να είναι όμορφα και εάν είναι όλα περίπου το ίδιο μέγεθος, τόσο πιο όμορφα θα είναι. Επίσης θα περισσέψουν λιγότερα όταν θα πρέπει να τα ταιριάξουμε. Οπότε, πώς το κάνουμε αυτό? Λοιπόν, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα υπέροχο πατάκι σιλικόνης για macaron… ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εύχρηστα περιγράμματα που έχω φτιάξει (εδώ & εδώ)!! Βάλτε τα κάτω από τη λαδόκολλα σας, σχηματίστε και αφαιρέστε το χαρτί κάτω από τη λαδόκολλα τραβώντας το προσεχτικά πριν τα ψήσετε. ΤΑ!!ΤΑ!!

5. Έτοιμα? Όχι ακόμα! Σηκώστε το ταψί και αφήστε το να πέσει κάτω με δύναμη (πάνω στον πάγκο βέβαια πάντα). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από τα macaron – εάν τα χτυπήσετε αρκετά, θα δείτε που ήταν οι φουσκαλίτσες που έσκασαν.

6. Ώρα για το φούρνο… όχι ακριβώς. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι να τα αφήσετε να ξεκουραστούν. Εάν τα αφήσετε μεταξύ 30-60 λεπτά να ξεκουραστούν και να δημιουργήσουν μία “πέτσα” στην επιφάνεια, θα τα βοηθήσετε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Online Cake Decorating Class

7. Τώρα είναι έτοιμα? Ναι! Είναι επιτέλους έτοιμα για το φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει (χωρίς αέρα, ψήνουμε πάνω – κάτω) στους 150o C. Είναι πολύ σημαντικό ο φούρνος σας να είναι ακριβείας όταν ψήνετε – εάν δεν έχετε ελέγξει νωρίτερα και έχετε προβλήματα με το ψήσιμο, αγοράστε ένα θερμόμετρο φούρνου μιας και οι περισσότεροι φούρνοι δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι! Τα macaron θα πρέπει να είναι έτοιμα μετά από 15 – 18 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά ελέγξτε για να δείτε εάν είναι έτοιμα και αν δεν είναι επαναλάβετε κάθε ένα λεπτό μέχρι να είναι έτοιμα. Αλλά σίγουρα θα αναρωτιέστε πως το κάνουμε αυτό! Είναι πανεύκολο! Δεν θα κουνιούνται! Βάλτε το δάχτυλο σας στην κορυφή του κελύφους και κουνήστε ελαφρά. Εάν κουνιέται βάλτε τα πάλι πίσω για ένα ακόμη λεπτό και ελέγξτε ξανά. Εάν δεν κουνιούνται, είναι έτοιμα! Βγάλτε τα έξω και αφήστε τα να κρυώσουν όπως είναι.



Λίγο αργότερα…

1. Τέλεια! Μα τα macaron μου έχουν κολλήσει! Χαχαχαχαχα! Συγγνώμη που γελάω αλλά μου έχει συμβεί αρκετές φορές και ξέρω πως νιώθετε… είναι υστερικό γέλιο, δεν σας κοροϊδεύω! Λοιπόοοοοον, γιατί έχουμε ένα ταψί που βγήκαν όλα τέλεια και ένα άλλο που όλα έχουν κολλήσει κάτω, ούτε και ξέρω… Δεν με νοιάζει καν ΓΙΑΤΙ έχουν κολλήσει… Θέλω απλά να ξεκολλήσουν! Μετά από μία τεράστια αναζήτηση, βρήκα την απάντηση και δουλεύει! Δοκίμασα τη συμβουλή του να τα ξαναβάλω στο φούρνο για μερικά λεπτά. Δεν δούλεψε. Δοκίμασα να τα υγράνω κάτω από τη λαδόκολλα, από την κάτω πλευρά των macaron για να τα ξεκολλήσω. Δεν δούλεψε. Προσπάθησα να τα ξεκολλήσω με ένα μαχαίρι από κάτω. Δεν δούλεψε… και κατέστρεψε και το κέλυφος. Έκλαψα, φώναξα, ούρλιαξα (σχεδόν προσευχήθηκα). Δεν δούλεψε ούτε αυτό. Έτσι μετά από μία πολύωρη αναζήτηση βρήκα την απάντηση… βάλτε τα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά και ΤΣΑΚ! Βγαίνουν τέλεια και ολόκληρα! Τώρα αν έχετε μικρή κατάψυξη έχετε άλλο ένα πρόβλημα, οπότε φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κόψετε τη λαδόκολλα σε μικρότερα μέρη εάν έχουν κολλήσει… αυτό είναι δικό σας πρόβλημα όμως, όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούσα το να κλάψετε, να ουρλιάξετε, να φωνάξετε ή να προσευχηθείτε σαν λύση. Πιστέψτε με δεν δουλεύει.

2. Τώρα πρέπει να τα ζευγαρώσουμε. Κάθε macaron έχει την αδελφή ψυχή του και δουλειά σας είναι να τα ενώσετε. Το πάνω και το κάτω πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα. Εάν τα πάτε καλά με το κορνέ στο σχηματισμό, το ταίριασμα θα είναι εύκολη υπόθεση για εσάς… εάν οι ικανότητες σας στο κορνέ είναι σαν τις δικές μου θα ανακαλύψετε ότι θα έχετε πολλές χαμένες ψυχές. Από την άλλη βέβαια, όσο περισσότερα έχετε τα οποία δεν είναι κατάλληλα για δημόσια προβολή, τόσο περισσότερα θα κρατήσετε για τον εαυτό σας 

3. Όταν έχετε τα ευτυχισμένα, παντρεμένα ζευγαράκια σας έτοιμα, είναι ώρα για τη γέμιση (μην κρυφογελάτε)! Εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις (δεν μπορώ να κάνω και όλη τη δουλειά για εσάς!) αλλά θα σας δώσω τις 2 βασικές – βανίλια βουτυρόκρεμα και γκανάς (δείτε παρακάτω). Αδειάστε σε μία αποσπώμενη σακούλα για κορνέ, οι μαζοχιστές ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, ξανά με μία απλή στρογγυλή μύτη χωρίς σχέδιο και πιέστε για να βάλετε λίγη γέμιση σε ένα macaron. Πάρτε το σύντροφο του και βάλτε τα να φιληθούν – όχι πολύ, γιατί η γέμιση θα ξεχυλίσει από το περίγραμμα… Ένας παραδεισένιος γάμος, που δεν θα διαλύσει ποτέ.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα macaron έχουν ακόμη καλύτερη γεύση τη δεύτερη ημέρα…

Τα macaron μπορούν να καταψυχθούν, ακόμη και με τη γέμιση…


Βουτυρόκρεμα Βανίλιας
125γρ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
250γρ. Ζάχαρη Άχνη (κατά προτίμηση σε μορφή πούδρας)
½ κ.γλ. Απόσταγμα Βανίλιας (κατά προτίμηση σπιτικό… η συνταγή θα δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή… όχι απαραίτητα σύντομα)

Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μίξερ.

Εάν είναι πολύ σφιχτή (εξαρτάται εάν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας) βάλτε λίγο γάλα μέχρι να πετύχετε μία σύσταση που θα βγαίνει εύκολα από τη σακούλα του κορνέ.

Γκανάς

300γρ Σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
150γρ Κρέμα Γάλακτος

Βράστε την κρέμα, αδειάστε την πάνω στη σοκολάτα. Αφήστε για 2 λεπτά και μετά ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα. Αφήστε μέχρι να κρυώσει. Αυτό θα γίνει μία ωραία, σφιχτή γκανάς μόλις παγώσει. Δεν θέλουμε τα macaron μας να γίνουνε νιανια!

Εάν σας περισσέψει βουτυρόκρεμα ή γκανάς, μπορείτε να την καταψύξετε.

Πηγή: http://partycakesblog.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr