Το λατρεμένο κέικ καρότου στην καλύτερη εκδοχή του με επικάλυψη κρέμας τυριού! Μμμμ!

Το αγαπημένο carrot cake στην καλύτερη, ίσως, εκδοχή που έχουμε δοκιμάσει.

Το αγαπημένο carrot cake στην καλύτερη, ίσως, εκδοχή που έχουμε δοκιμάσει!



Υλικά - Μερίδες 10

Κέικ

    4 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
    400 γρ. ζάχαρη
    300 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    10 γρ. σόδα μαγειρική
    10 γρ. μπέικιν πάουντερ
    15 γρ. κανέλα σε σκόνη
    300 γρ. καρότα, τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
    120 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα

Επικάλυψη

    230 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
    120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
    240 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κάψουλα βανιλίνης ή 1/2 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)


Προετοιμασία 40΄    Ψήσιμο 45΄ - 50΄   

ΔιαδικασίαΚέικ: Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Καλύπτουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου γύρω στα 24 εκ. με λαδόκολλα (μόνο τον πάτο της). Η φόρμα θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 5 εκ.

 

Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα ελαφρώς, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πιτσιλιστούμε, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά (αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ και κανέλα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά ακόμα ή έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη), έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά, και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε ξανά.

 

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου για 45 - 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. αν βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στη λάμα του, το κέικ έχει ψηθεί καλά, διαφορετικά ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε σε άλλο σημείο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Επικάλυψη

Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο με το μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κέικ και σερβίρουμε.

Συνταγή ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ
Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ
Πηγή: glukesistories.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr