Ο master του είδους Λευτέρης Λαζάρου μας μαγειρεύει μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Υλικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 70 γραμμάρια γλυκό κρασί
  • 30 γραμμάρια κονιάκ
  • 100 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • Μυρωδικά (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό….)
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
  • Λίγη φλούδα ψιλοκομμένη από λάιμ

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά, τη δάφνη, το σκόρδο, το λάιμ, το κρασί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τα κομμάτια του μπακαλιάρου(βουτώντας τα στο ζουμί του πυρέξ, για να βραχούν και από τις δύο πλευρές).
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 – 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr